Wielrennen op TV 2023 | Waar en wanneer inschakelen voor EK (en BK) Gravel? Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 2023 | Waar en wanneer inschakelen voor EK (en BK) Gravel?

Wielrennen op TV 2023 | Waar en wanneer inschakelen voor EK (en BK) Gravel?

Het einde van het seizoen nadert, maar er valt voorlopig nog voldoende van de koers te genieten, ook op tv. In de Leiderstrui vertelt u waar en wanneer u moet inschakelen!

TV en tijden CRO Race 2023 (26 september - 1 oktober)

Dinsdag begon met de CRO Race een zesdaagse rittenkoers. Vijf WorldTour-teams zijn present in Kroatië. Met onder meer Ethan Hayter en kersvers Europees kampioen tijdrijden Joshua Tarling staan er klinkende namen aan het vertrek. Eurosport start de uitzending dagelijks om 15.00 uur op Eurosport 1. Ook is de koers via Eurosport.nl, Discovery+ en GCN+ voor te volgen. De aankomsten zijn rond de klok van 17.00 uur.

TV en tijden EK gravel 2023 (1 oktober)

Zondag 1 oktober staat het EK Gravel én BK Gravel op het programma. De twee kampioenschappen zijn gecombineerd, dus de beste Belg op het EK zal de Belgische titel winnen. Sporza zendt de wedstrijd vanaf 14.35 uur live uit op VRT1.

TV en tijden Famenne Ardenne Classic 2023 (1 oktober)

Zondag is er koers in Wallonië. De Famenne Ardenne Classic voert over een geacidenteerd parcours, maar de sprinters zijn niet bij voorbaat kansloos. Onder anderen topploegen Jumbo-Visma, Soudal-Quick Step en UAE Team Emirates staan aan het vertrek. Vanaf 14.30 uur kunt u het live volgen via de online platformen van Eurosport: Eurosport.nl, Discovery+ en GCN+.

TV en tijden Tour de Vendée 2023 (1 oktober)

Zondag is er ook nog koers in Frankrijk! In de aanloop naar Parijs-Tours worden er altijd nog meerdere Franse semiklassiekers verreden en de Tour de Vendée is daar één van. In 2022 won Bryan Coquard door Arnaud Démare te verslaan, beide heren staan dit jaar weer aan de start. Peter Sagan heeft daarnaast van deze koers zijn afscheidskoers gemaakt op de weg. Wil je hem nog één keer zien, dan kun je terecht op de kanalen van Eurosport: Eurosport.nl, Discovery+ en GCN+, vanaf 16.45 uur.

TV en tijden Coppa Bernocchi 2023 (2 oktober)

In de slotweken van het seizoen worden er doordeweeks ook geregeld klassiekers verreden. In het Italiaanse najaar is het de beurt aan de Coppa Bernocchi op maandag. Deze wedstrijd is heuvelachtig, maar biedt zeker kans voor sterke sprinters. En wanneer we Wout van Aert op de voorlopige startlijst zien staan... Ook deze koers is online te volgen op Eurosport: Eurosport.nl. Discovery+ en GCN+.

TV en tijden Wereldbeker Mountainbiken Snowshoe 2023 (29 september en 1 oktober)

Het is weer tijd voor de volgende Wereldbekermanche op de Mountainbike, en wel in Snowshoe! De wedstrijd in de Verenigde Staten is een van de bekendere wedstrijden op de kalender en levert vaak mooie battles op. Door het tijdsverschil is het wel iets lastiger om de wedstrijden te zien. Vrijdagavond is de shorttrack. Om 22.15 uur starten de vrouwen en om 23.00 uur de mannen.

De crosscountry wedstrijd op zondag is echter op een wat christelijker tijdstip. Om 18.30 uur starten de vrouwen voor hun wedstrijd, om 21.00 uur gevolgd door de mannen. Zowel de shorttrack als de crosscountry-wedstrijden zijn te zien op Eurosport 2 en op de online kanalen van Eurosport.

Dit artikel wordt voorzien van updates.

112 claps
69 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws