Wielrennen/Veldrijden op TV 2023 | Drie wegkoersen doordeweeks, en waar kijk je WK cross? Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen/Veldrijden op TV 2023 | Drie wegkoersen doordeweeks, en waar kijk je WK cross?

Wielrennen/Veldrijden op TV 2023 | Drie wegkoersen doordeweeks, en waar kijk je WK cross?

Na de start van de Tour Down Under is het wegseizoen dan eindelijk écht weer van start gegaan, terwijl het crosswereldje zich opmaakt voor het WK veldrijden in Hoogerheide. Waar dat allemaal te volgen is? In de Leiderstrui heeft de antwoorden.

TV en tijden Saudi Tour 2023 (maandag 30 januari - vrijdag 3 februari)

Na Australië en Argentinië doet een deel van het wielerpeloton nu het Midden-Oosten aan, waar de Saudi Tour op het programma staat. Onder meer Dylan Groenewegen en Casper van Uden gaan daar het gevecht aan in de massasprints, wat dagelijks bij Eurosport te volgen is. De sportzender is er dagelijks om 12.30 uur bij op het tweede kanaal en de online platformen, terwijl de aankomsten van de ritten rond 14.15 uur geprogrammeerd zijn.

TV en tijden Ronde van Valencia 2023 (woensdag 1 februari - zondag 5 februari)

Ook in Europa beginnen de eerste rittenkoersen. Aan de Costa Blanca wordt het peloton losgelaten voor de Ronde van Valencia, die dit jaar een heuvelachtig parcours kent. Onder meer Thymen Arensman, Bauke Mollema en Olav Kooij staan vanuit Nederlands perspectief aan de start, waardoor het een interessante koers is om deze week te volgen. Eurosport komt dagelijks vanaf 16.00 uur met livebeelden op het hoofdkanaal en de online platformen, terwijl de finish rond 17.15 uur gepland is.

TV en tijden WK veldrijden 2023 (vrijdag 3 februari - zondag 5 februari)

Tada, de apotheose van de veldritwinter staat voor de deur: in Hoogerheide neemt de mondiale top het tegen elkaar op voor de verschillende kampioenschappen, met natuurlijk het duel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert op zondag als absoluut sluitstuk. Sporza en Eurosport zullen dit live uitzenden.

Op vrijdag kom je echter bedrogen uit: de Mixed Team Relay zal nergens te zien zijn, daar de eerste uitzendingen pas op zaterdag geprogrammeerd staan. Sporza zendt zaterdag achtereenvolgens de vrouwen junioren (10.45 uur, Eén), mannen beloften (12.40 uur, Canvas) en vrouwen elite (14.30 uur, Eén) uit, terwijl het zondag livebeelden brengt van de mannen junioren (10.45 uur, Canvas), vrouwen beloften (12.45 uur, Canvas) en uiteraard de mannen elite (15.00 uur, Eén). De NOS pakt enkel de mannen en vrouwen elite mee op NPO 1.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws