Wielrennen/Veldrijden op TV 2023 | Klimmen op Mallorca, sprinten in San Juan en veldrijden in Hamme! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen/Veldrijden op TV 2023 | Klimmen op Mallorca, sprinten in San Juan en veldrijden in Hamme!

Wielrennen/Veldrijden op TV 2023 | Klimmen op Mallorca, sprinten in San Juan en veldrijden in Hamme!

Met de start van de Tour Down Under is het wegseizoen dan eindelijk écht weer van start gegaan. Ondertussen staan er ook nog een aantal veldritten op het programma deze weken. Waar dat allemaal te volgen is? In de Leiderstrui heeft de antwoorden.

TV en tijden Vuelta a San Juan 2023 (zondag 22 januari - zondag 29 januari)

De Vuelta a San Juan, waar onder meer Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen en Egan Bernal aan de start staan, is dit jaar live te volgen via Eurosport.com, Discovery + of de GCN-app. Door het tijdsverschil, en de late lokale finishtijden van 19.40 uur, zal de uitzending elke avond van ongeveer 19.00 uur tot 00.00 uur in de Nederlandse nacht duren, lezen we terug op de site van de sportzender Eurosport.

TV en tijden Challenge Mallorca 2023 (dinsdag 25 januari - zondag 29 januari)

Op Mallorca is het peloton van 25 tot en met 29 januari aan de gang met de Challenge Mallorca, een overkoepelende naam van in totaal vijf eendagskoersen op het Spaanse eiland. Rui Costa schreef op woensdag de eerste manche, de Trofeo Calvia, bij op zijn palmares. Donderdag was het feest voor Marijn van den Berg. De Nederlander won de Trofeo Alcudia in de sprint. De Trofeo Andratx op vrijdag werd vervolgens een prooi voor de Belg Kobe Goossens. Zaterdag 28 januari staat de Trofeo Serra de Tramuntana op het programma. Deze koers is van 15.00 tot 16.30 uur te zien via Eurosport 2, Eurosport.com, discovery+ en de GCN-app.

Op zondag 29 januari sluiten we de Challenge Mallorca af met de Trofeo Palma. Deze race start en finisht eerder dan de andere vier. Eurosport is er via de online kanalen om 12.45 uur bij en zendt live uit tot na de finish rond 14.15 uur.

TV en tijden Cadel Evans Great Ocean Road Race 2023 (zondag 29 januari)

Wie van vroeg opstaan houdt, kan na de Tour Down Under nog één keer z'n hart ophalen. Met de Cadel Evans Great Ocean Road Race gaan we nog één keer los in Australië, met de WorldTour-koers van Cadel Evans. Via Eurosport.com, discovery+ en de GCN-app zijn live beelden te zien tussen 04.00 en 06.00 uur. Sterkte allemaal!

TV en tijden Grand Prix Cycliste de Marseille La Marseillaise 2023 (zondag 29 januari)

Naast Mallorca en Australië gaan we ook in Frankrijk koersen op zondag 29 januari. Met de Grand Prix Cycliste de Marseille La Marseillaise staat de eerste van meerdere eendagskoersen in deze weken op het programma. Eurosport is andermaal de plek om op af te stemmen, met dit keer ook livebeelden van Eurosport 1. Verder kun je beelden bekijken via Eurosport.com, discovery+ en de GCN-app.

TV en tijden veldrijden Hamme en Besançon (zaterdag 28 en zondag 29 januari)

Sluiten we de week af met twee crossen in het weekend. Op zaterdag is het strijden om de X2O Trofee in Hamme en gelukkig kunnen we 't allemaal live gaan bekijken. Eurosport zendt de vrouwencross vanaf 13.45 uur live uit via de online kanalen (zie hierboven) en is er om 14.15 uur ook via Eurosport 1 nog een half uurtje live bij. Sporza doet ook live verslag vanuit Hamme, met een uitzending die om 13.30 uur begint en de vrouwen en mannen covert. Eurosport covert de mannencross wel volledig (vanaf 15.00 uur) via Eurosport 1 en de online kanalen.

Op zondag trekken de crossers door naar het Franse Besançon. De wereldbekercross wordt logischerwijs goed in beeld gebracht. Eurosport is er vanaf 13.30 uur bij via de hier al meermaals genoemde kanalen, Sporza begint er ook om 13.30 uur aan via Eén.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws