Evenepoel laat bondscoach twijfelen: 'Moet mijn mening misschien herzien' WK Wielrennen

Evenepoel laat bondscoach twijfelen: 'Moet mijn mening misschien herzien'

Door Marijn van den Berge 05 augustus 2019 | 10:43


Remco Evenepoel stond aanvankelijk niet op het lijstje van Belgisch bondscoach Rik Verbrugghe voor deelname aan het WK op de weg in Yorkshire, maar daar is na zijn huzarenstukje in Clasica San Sebastian verandering in gekomen.

‘Er is afgesproken dat hij toewerkt naar het WK en als hij in topvorm is, maakt hij heel grote kans op selectie voor de tijdrit’, zegt Verbrugghe in Het Nieuwsblad. ‘Ik heb hem verteld dat ik hem niet zou selecteren voor de weg, omdat het parcours minder geschikt is, maar nu moet ik mijn mening misschien herzien. Hij maakt nu ook zeker een kans in de wegrit van Yorkshire’, aldus Verbrugghe.

Evenepoel sprak eerder al uit dat hij het wegparcours zeker zag zitten en de kans dat hij gaat rijden is ook flink toegenomen. Verbrugghe wil niet overhaasten met de Belgische groeibriljant, maar ‘we moegen hem ook niet tegenhouden. Als hij klaar is, dan verdient hij gewoon een nationale selectie.’ Eerst rijdt Evenepoel het EK nog, dan de Ronde van Duitsland en de Canadese Grands Prix. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws