Alaphilippe wil óók het WK winnen: 'Wil frisheid hebben die ik vorig jaar miste' WK Wielrennen

Alaphilippe wil óók het WK winnen: 'Wil frisheid hebben die ik vorig jaar miste'

Door Bram van der Ploeg 22 augustus 2019 | 08:55


Julian Alaphilippe heeft na de voor hem zo succesvol verlopen Tour de France nog één belangrijke afspraak in zijn agenda zijn. De Fransman, die in de Tour veertien dagen het geel droeg, wil scoren op het WK in Yorkshire.

Alaphilippe heeft al zo'n geweldig seizoen, met onder meer zeges in de Strade Bianche, Milaan-Sanremo, de Waalse Pijl en ritzeges in de Tour, de Tirreno en de Dauphiné. Na de Tour, en het afstappen door vermoeidheid in de Clasica San Sebastian, nam hij drie weken rust, alvorens hij de fiets weer pakte. 'Ik ben blij om weer te fietsen. Na het loskoppelen moet ik de vorm weer terug zien te vinden en dat zal tijd kosten', zo vertelt hij aan L'Equipe.

Alaphilippe heeft echter nog even de tijd. Op 29 september rijden de mannen hun wegwedstrijd in Yorkshire. 'Ik moest echt ontspannen en aan iets anders denken, als ik aan het einde van het seizoen goed wil zijn. Ik weet wat me te wachten staat, dat zit allemaal in mijn hoofd. Ik wil de frisheid hebben die ik vorig jaar misschien miste bij het WK in Innsbruck. Ik heb geleerd van die ervaring.' Via twee koersen in Canada hoopt hij optimaal voorbereid aan de start te staan. 'Ik wil altijd meer, zo ben ik. Ik zal alles geven op het WK, maar als het niet lukt, zal ik trots terugkijken op wat ik gepresteerd heb.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws