'Aan mijn voorbereiding zal het niet liggen': Campenaerts totaal gefocust op WK WK Wielrennen

'Aan mijn voorbereiding zal het niet liggen': Campenaerts totaal gefocust op WK

Door Marijn van den Berge 03 september 2019 | 09:48


Victor Campenaerts lijkt wel van het toneel verdwenen, maar niets is minder waar. De tijdrijder van Lotto Soudal reed met het BK tijdrijden en het BK op de weg zijn laatste koersen. Het is alweer van 30 juni geleden dat we de werelduurrecordhouder in actie zagen. Zijn volgende afspraak is echter meteen een hele grote.

‘Na het BK ben ik op stage gegaan’, zegt Campenaerts tegenover Het Nieuwsblad bij het dernycriterium van Wetteren, de enige koers die hij wel rijdt. ‘Mijn volgende wedstrijd wordt het WK tijdrijden. Een titelstrijd waar ik met heel veel vertrouwen naartoe trek.’ Campenaerts wil zijn bronzen plak van vorig jaar een vervolg geven.

‘In Yorkshire wil ik  zo goed mogelijk voor de dag komen en op het podium staan’, aldus Campenaerts, die terugblikt op een mooi seizoen. ‘Het werelduurrecord was daar de absolute uitschieter van.’ Volgend jaar rijdt Campenaerts voor Team NTT, de opvolger van Dimension Data. ‘Het zou mooi zijn om afscheid te nemen van Lotto Soudal met een wereldtitel, maar die krijg ik niet op bestelling. Aan mijn voorbereiding zal het zeker niet liggen.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws