Like ons!
[Update] Bernal reageert op berichten WK-deelname: 'Dan gun ik het iemand anders'

WK Wielrennen

[Update] Bernal reageert op berichten WK-deelname: 'Dan gun ik het iemand anders'

(3 september) Na de Vuelta a Espana gaat de focus in het wielrennen op het WK op de weg. Waar we in Nederland veel hoop hebben bij het zien van de mogelijkheden voor Mathieu van der Poel, krijgt hij concurrentie van de huidige Tourwinnaar. Egan Bernal is volgens RTBF door de Colombiaanse wielerbond als kopman aangewezen.

De 21-jarige klimmer hoopt naar verluidt in Yorkshire zijn jaar compleet te maken door na de Tour ook het wereldkampioenschap te winnen. Volgens RTBF heeft hij zijn visum al binnen, zodat hij daar hoe dan ook van start kan gaan. De rest van de Colombiaanse ploeg wordt pas na de Vuelta bekend gemaakt.

Bernal heeft, in tegenstelling tot Van der Poel, weinig ervaring op weg-WK's. Waar die laatste in 2013 Wereldkampioen bij de junioren werd, reed de Colombiaan nog nooit een WK op de weg. Dat deed hij wel op de mountainbike. In die discipline pakte hij in 2014 en 2015 respectievelijk een zilvere en een bronze medaille.

Update - 4 september 2019 (21.00 uur) Bernal niet zeker van WK

Egan Bernal is nog helemaal niet zeker van WK-deelname. Dat heeft hij laten weten via social media. Eerder berichten spraken over zekere deelname van de Tourwinnaar, die zelfs kopman zou zijn. Op Twitter laat hij echter weten dat hij nog niet zeker is.

‘Ik ben in Colombia aan het trainen voor het laatste gedeelte van het seizoen, maar als ik het gevoel heb dat ik niet geschikt ben om mijn land te vertegenwoordigen, gun ik liever iemand anders die kans’, aldus Bernal. Het lijkt dus afhankelijk van zijn vorm of de INEOS-renner inderdaad in Yorkshire aanwezig zal zijn.

(Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven