Gilbert: 'Kans op wereldtitel de motivatie die ik nodig had na Tour-deceptie' WK Wielrennen

Gilbert: 'Kans op wereldtitel de motivatie die ik nodig had na Tour-deceptie'

Door Marijn van den Berge 05 september 2019 | 20:53


Philippe Gilbert kreeg eerder dit jaar een flinke klap te verwerken toen hij door Deceuninck-Quick-Step-baas Patrick Lefevere werd gepasseerd voor deelname aan de Tour de France. Die teleurstelling heeft hij echter gebruikt in zijn aanloop naar het WK, zo liet hij weten na zijn mooie ritzege in de Vuelta van donderdag.

 ‘Ik heb hard gewerkt om klaar te zijn voor de Tour de France. Mijn vorm was uitstekend, maar ik moest meteen alles laten vallen en stoppen’, blikt Gilbert bij Cyclingnews terug op het moment dat hij te horen kreeg dat hij niet meeging. ‘Mentaal was dat lastig. Ik moest opnieuw beginnen en weer al die opofferingen en al dat werk doen om in vorm te zijn.’

Dat is gelukt, bleek uit zijn explosie op de Alto de Arraiz. ‘Het was lastig, maar ik heb motivatie gevonden door te denken aan de kans die ik heb om dit jaar wereldkampioen te worden. Ik bleef maar aan 29 september denken: dat was de motivatie die ik nodig had om terug in vorm te komen.’ Voor Gilbert zou het zijn tweede wereldtitel zijn na zijn zege in Valkenburg in 2012. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws