[Update] Van Dijk 'erg verdrietig' door missen WK: 'Heb dag en nacht gewerkt' WK Wielrennen

[Update] Van Dijk 'erg verdrietig' door missen WK: 'Heb dag en nacht gewerkt'

Door Bram van der Ploeg 11 september 2019 | 09:25


(7 september 2019) Ellen van Dijk heeft bij een zware val in de Boels Ladies Tour haar bekken en bovenarm gebroken. In Alkmaar werd Van Dijk nog Europees Kampioen in het tijdrijden, maar nu zet ze voortijdig een punt achter haar seizoen. Ze kan dus niet kunnen meestrijden om de wereldtitel in Yorkshire.

Van Dijk (32) keek uit naar een nieuwe wereldtitel in het tijdrijden. Ze behaalde de wereldtitel al in Firenze in 2013. Door haar zware val moet ze nu een operatie ondergaan, zo meldt Trek-Segafredo op Twitter. Ook Jip van den Bos gaat niet meer van start in de volgende etappe.  Bij haar wordt gevreesd voor een gebroken pols.

Update - 11 september 2019 (09.23 uur): Van Dijk baalt van missen WK

Ellen van Dijk heeft in een interview met de NOS uitgelegd hoe hard de klap van het missen van het WK is aangekomen. De Nederlandse moet door een crash in de Boels Ladies Tour toekijken. 'Ik heb dag en nacht gewerkt om daar goed te zijn. Daar was ik afgelopen weekend wel erg verdrietig over. Ik kan mijn bed af en toe uit en in de rolstoel zitten. Ik ben ook al een keertje zelf naar het toilet gegaan. Dat zijn nu enorme overwinningen.' (Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws