Alaphilippe tipt Evenepoel voor WK tijdrijden: 'Hij heeft zijn zinnen erop gezet' WK Wielrennen

Alaphilippe tipt Evenepoel voor WK tijdrijden: 'Hij heeft zijn zinnen erop gezet'

Door Bram van der Ploeg 12 september 2019 | 10:08


Julian Alaphilippe verwacht niet dat Remco Evenepoel op het WK in Yorkshire gaat meespelen om de winst in de wegwedstrijd. De Fransman wijst op de tijdrit, waar Evenepoel ook een goede prestatie wil neerzetten.

'Als je ziet wat hij op het EK tijdrijden heeft gedaan, dan zie ik niet zoveel renners die sterker zijn dan hem. Zeker omdat hij zijn zinnen erop heeft gezet en hij alles gaat geven. Hij gaat dichtbij de winst zijn. Voor de wegrit zal het anders zijn. Dat is bijna 300 kilometer en als Remco zich echt op de tijdrit zal richten...', zo redeneert Alaphilippe tegenover Het Laatste Nieuws.

De Fransman benadrukt dat hij trots is op de prestaties van zijn ploegmaat bij Deceuninck-Quick-Step. 'Hij doet niet alleen mee aan zijn eerste WK, hij kan ook meteen winnen. Dat zeg ik niet om hem extra druk op te leggen, drie druk kwam vanzelf na zijn eerste overwinning bij de profs. Hij is omringd door een goede entourage en hij zit goed in zijn vel. Hij is nog jong, maar ook gemotiveerd.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws