Like ons!
Wellens vernietigend over werkwijze bond: 'Werden opgezet tegen elkaar'

WK Wielrennen

Wellens vernietigend over werkwijze bond: 'Werden opgezet tegen elkaar'

Tim Wellens heeft zware kritiek op de selectieprocedure binnen het nationale team voor het WK. Dat vertelt de renner van Lotto Soudal aan Het Laatste Nieuws: 'We vonden dat we tegen elkaar opgezet werden.'

Na een lange afvalrace maakte bondscoach Rik Verbrugghe zijn team bekend. Wellens behoort tot die selectie, maar had graag eerder duidelijkheid gehad: 'Ik maakte mij niet zoveel zorgen over mijn positie, maar wij spraken als renners ook onderling. Het was niet nodig om eerst vijf namen bekend te maken en daarna nog drie. Doe ofwel alles, ofwel niets.' Jasper Stuyven en Tiesj Benoot kunnen hierover meepraten, want zij bleven ontgoocheld achter na het late nieuws van de bond.

Aan Wellens is verteld dat dat idee uit de hoge hoed van de wielerbond komt, niet die van de bondscoach: 'Of dat effectief zo is, weet ik niet. Ik heb gisteren met Verbrugghe gebeld en hem alle werkpunten voorgelegd. Tot nu toe is de samenwerking nog niet zo goed geweest. Niet enkel met mij, maar ook met de andere Belgen. Maar als de niet-geselecteerden de kritiek zouden geven, dan zou dat heel 'klein' overkomen.' (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven