Zo bereidde Van der Poel zich optimaal voor op het WK: 'Wattages de hoogte in' WK Wielrennen

Zo bereidde Van der Poel zich optimaal voor op het WK: 'Wattages de hoogte in'

Door Marijn van den Berge 17 september 2019 | 19:49


Mathieu van der Poel liet in de Tour of Britain blakende vorm zien richting het wereldkampioenschap in Yorkshire. De Nederlander heeft zich inmiddels opgeworpen tot één van de topfavorieten. Dat komt volgens trainer Kristof De Kegel volgens zijn goede voorbereiding.

Hoe heeft Van der Poel zich voorbereid op het WK? Nadat hij  in augustus zijn mountainbike weer in de schuur heeft gezet, is Van der Poel eerst duurtraining gaan doen, vertelde hij eerder. ‘Dat was nodig omdat ik dat de laatste maanden niet echt heb gedaan in verband met het mountainbiken.’

De duurtraining combineerde hij met het maken van wedstrijdkilometers in de Arctic Race of Norway. Daar waren zijn prestaties nog niet optimaal, aangezien hij pas aan het begin stond van zijn voorbereiding. Nadat hij de nodige uren op de fietst had gemaakt, werd het in aanloop naar de Tour of Britain weer over een andere boeg gegooid.

Van der Poel begon toen weer aan de korte, intensieve trainingsarbeid en dat combineerde hij met het slapen in een hoogtetent. ‘Vanaf de tweede helft van de Tour of Britain zag je het resultaat’, zegt De Kegel bij Het Nieuwsblad. ‘De resultaten en de wattages gingen de hoogte in.’

Van der Poel bijna klaar voor WK, nog één voorbereidingskoers

In de Tour of Britain was duidelijk dat Van der Poel zijn topvorm benaderde, maar hij hoopt pas echt te pieken op het WK. Daarvoor blijft hij de nodige trainingsuren maken en rijdt hij nog één voorbereidingskoers: de Primus Classic. ‘Als ik gezond blijf, heb ik alles goed gedaan’, zei Van der Poel daarover. (Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws