'Nederland heeft niet méér kans op wereldtitel; België heeft betere ploeg' WK Wielrennen

'Nederland heeft niet méér kans op wereldtitel; België heeft betere ploeg'

Door Marijn van den Berge 17 september 2019 | 16:02


Het WK staat voor de deur en Nederland heeft voor het eerst in jaren weer eens een favoriet voor de wereldtitel. Maar in de jacht op de regenboogtrui kan het zomaar stuiten op het oersterke België. Twee ploegen met twee totaal verschillende tactieken. Komt de nieuwe wereldkampioen uit de lage landen?

Het verschil in tactiek is dat België met zeven kopmannen/kanshebbers komt en slechts één echte knecht. Nederland heeft Mathieu van der Poel aangewezen als enige kopman. ‘Het is makkelijker werken voor Nederland’, stelt Jose De Cauwer. ‘Maar ik vind niet dat Nederland méér kans heeft op de wereldtitel. Wij beschikken over een betere en bredere ploeg’, aldus de Belg bij Sporza.

De Cauwer weet dat Van der Poel een gevaarlijke klant is, maar plaatst ook kanttekeningen. ‘Het is zijn eerste WK op de weg, 285 kilometer lang en mogelijk slecht weer. De omstandigheden kunnen een grote rol spelen. Soms denk je: we zijn de koning te rijk, maar een halve ronde verder is er een valpartij, krijg je een lekke band of rijden de verkeerde renners weg. Alles kan.’ (Foto: Cees van der Jagt)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws