Like ons!
Trainer Evenepoel lyrisch over zijn pupil: 'Gaat niet kapot als hij hard fietst'

WK Wielrennen

Trainer Evenepoel lyrisch over zijn pupil: 'Gaat niet kapot als hij hard fietst'

Remco Evenepoel heeft in zijn eerste jaar als prof al veel mooie dingen laten zien. Zo was hij de beste op het EK tijdrijden, reed hij iedereen naar huis in de Hammer Climb in Limburg en verraste hij vriend en vijand door San Sebastian op zijn naam te schrijven. Bij Sporza doet zijn trainer Koen Pelgrim een boekje open over hoe dat allemaal kan.

Volgens Pelgrim zijn er enorm veel factoren die bijdragen aan de kwaliteit van de 19-jarige Belg. 'Hij is fysiek ontzettend getalenteerd. Voor zijn gewichtsklasse rijdt hij heel hard op het vlakke. Hij is aerodynamisch, en heeft hij weinig last van slijtage. Dat is iets dat normaal gesproken juist over de jaren moet groeien, maar hij heeft dat nu al.'

Om die reden verwacht Pelgrim dat Evenepoel over twee weken bij het WK al een rol van betekenis kan gaan spelen. 'In de tijdrit kan hij top 10 rijden. Er zijn mannen die er op het EK niet waren, maar het is afwachten hoe goed zij gaan zijn. De wegrit is mooi, vooral kijkend naar volgend jaar. Maar als het nu een lastige koers is en hij krijgt een gaatje, weet je het nooit. (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven