Like ons!
UCI lokt renners naar Team Mixed Relay met geld: 70% van prijzengeld verdeeld

WK Wielrennen

UCI lokt renners naar Team Mixed Relay met geld: 70% van prijzengeld verdeeld

Opvallend nieuws in Het Nieuwsblad, dat meldt dat de Team Mixed Relay op zondag 'een ware goudmijn' blijkt te zijn. Volgens de Belgische ochtendkrant wordt maar liefst zeventig procent van al het prijzengeld op het WK in deze discipline verdeeld.

Volgens Het Nieuwsblad verdeelt de UCI zondag 167.000 euro van de in totaal 239.250 euro aan prijzengeld onder de deelnemers. 'De zes renners van het winnende land krijgen elk meer dan diegene die volgende week wereldkampioen wordt', zo valt te lezen. Het winnende team ontvangt 58.500, wat dan nog wel gedeeld moet worden door zes.

Dat is volgens de berekeningen van Het Nieuwsblad 2.000 euro per persoon meer dan degene die in de wegwedstrijd wereldkampioen wordt. Sofie De Vuyst, deelnemer namens België bij de Team Mixed Relay, is blij verrast. 'Voor ons is dat zeer veel geld. We rijden een heel jaar vooral voor het plezier. Als we echt geld zouden willen verdienen, zouden we beter een ander beroep kiezen. Dit is dus zeer leuk.'

Jan Bakelants is ook al verbaasd, hij noemt het prijzengeld 'zeer bijzonder'. 'Ik ben er zeker van dat als alle renners dit vooraf hadden geweten, ze maar wat graag waren afgezakt.' Hij sluit af met een sneer naar de UCI: 'Nu ze een nieuwe discipline willen promoten, hebben ze in Aigle plots wel zakken geld gevonden.' (foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven