Van Avermaet noemt zichzelf als WK-favoriet: 'Samen met Van der Poel en Sagan' WK Wielrennen

Van Avermaet noemt zichzelf als WK-favoriet: 'Samen met Van der Poel en Sagan'

Door Ward Hilhorst 22 september 2019 | 10:11


Greg Van Avermaet hoopt na zijn olympische titel van 2016 ook een wereldtitel te kunnen winnen, komende zondag in Yorkshire. De CCC-renner is een van de kopmannen van de Belgische ploeg, en heeft zich voorbereid om zo goed mogelijk aan de start te kunnen verschijnen. Bij VTM Nieuws vertelt hij over zijn voorbereiding.

In de Primus Classic legde hij, net als Mathieu van der Poel, de laatste hand aan zijn voorbereiding. De mannen testten elkaar al, waarbij Van der Poel Van Avermaet even pijn wist te doen. 'Dat was redelijk zwaar. Van der Poel is een van de favorieten, samen met Sagan en mijzelf. Ik ben blij dat ik zijn aanval kon pareren. We hebben elkaar getest, maar komende zondag zal er een zwaardere koers zijn.'

Al met al ging het Van Avermaet in de Primus Classic helemaal niet om de winst. Het WK is het grote doel, en daar moet alles voor wijken. 'Ik ben tevreden over hoe het verlopen is. Ik moest een jetlag overwinnen omdat ik net uit Canada kwam. De koers was niet zwaar genoeg om echt het verschil te maken, maar ik heb de benen goed kunnen testen.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws