Like ons!
Van Vleuten pleit voor een langer seizoen: 'Ik ben nog gretig om te racen'

WK Wielrennen

Van Vleuten pleit voor een langer seizoen: 'Ik ben nog gretig om te racen'

Annemiek van Vleuten zal volgende week voor Nederland deelnemen aan het WK. Zij zal een poging wagen om de wegrit en de tijdrit te winnen. Daarna zal het seizoen voor de vrouwen ten einde zijn, iets wat Van Vleuten liever anders zou zien. In de blog op haar site roept zij de organisatoren op om in de herfst nog meer races te organiseren.

Zij ziet het WK als een van de grootste doelen van dit seizoen. 'Ik vind het tijdritparcours erg mooi dit jaar. Het is uitdagend en heeft mer hoogtemeters dan Innsbruck vorig jaar.' Datzelfde geldt niet voor de wegwedstrijd. 'Het is nog altijd uitdagend, maar er zijn hier meer rensters die meedoen voor de winst dan vorig jaar. Mijn aanpak was hetzelfde, met als verschil dat ik dit jaar iets relaxter was.' 

Van Vleuten heeft het grootste vertrouwen in het Nederlandse team. 'Het is een parcours op maat van ons team. Ik zal gewoon een deel van het team zijn, want iedereen kan hier winnen. We weten dat de prioriteit is dat iemand in een oranje shirt als eerste over de streep komt. Ik denk dat we de favorietenrol professioneel en succesvol kunnen bekleden.' (Foto: Instagram Van Vleuten)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven