Martin na zilveren medaille Duitsland op Mixed Relay: 'Voel me nog niet top' WK Wielrennen

Martin na zilveren medaille Duitsland op Mixed Relay: 'Voel me nog niet top'

Door Jorn Schulting 22 September 2019 19:09


Tony Martin kijkt met gemengde gevoelens terug op de Duitse zilveren medaille op de Mixed Relay op het WK wielrennen. De tijdritbom van Jumbo-Visma is blij met de prestatie van met name de Duitse dames, maar vindt zichzelf na zijn harde val in de Vuelta nog niet top.

'Zilver is een goed resultaat, al gingen we voor de wereldtitel', aldus "Der Panzerwagen" tegenover CyclingPro'De dames hebben het geweldig gedaan, want Nils (Politt), Jasha (Sütterlin) en ik waren niet top. Het voelde voor ons drieën nog een beetje vreemd om zo samen te rijden in deze discipline.' Des te vrolijker was Martin daarom gestemd met de prestatie van Mieke Kröger, Lisa Klein en Lisa Brennauer. 'De vrouwen finishten sterk en daarom kunnen we uiteindelijk met een tevreden gevoel terugkijken op deze prestatie'.

Overigens is het niet heel vreemd dat de Duitser nog niet in topvorm verkeerd. Hij lag zeer kort geleden nog in de kreukels nadat hij in de laatste week van de Vuelta hard onderuit was gegaan. Onder andere zijn oogkas ziet er nog zwaar gehavend uit. 'Ik ondervind nog steeds de gevolgen van mijn val', verklaart Martin. 'Daardoor zit ik niet op het niveau dat ik van tevoren had willen bereiken op het WK. Ik heb in ieder geval nog drie dagen om me beter te voelen voor de individuele tijdrit,' zegt de Duitser over zijn specialisme. (foto: Sirotti)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!