Bakelants tipt Van der Poel na zien WK-parcours: 'Moet beetje een piloot zijn' WK Wielrennen

Bakelants tipt Van der Poel na zien WK-parcours: 'Moet beetje een piloot zijn'

Door Jorn Schulting 22 September 2019 19:09


Jan Bakelants ziet zijn deelname aan het WK wielrennen eindigen met een negende plaats op de Mixed Relay. Hoewel de prestatie er wellicht niet een was om over naar huis te schrijven deed hij tegenover de Gazet van Antwerpen wel een boekje open over het aanstaande WK-parcours en noemt daarbij duidelijk één naam als topfavoriet: Mathieu van der Poel

'Ik vond het wel leuk en geef dit wel een kans', aldus Bakelants over de discipline waarbij teams met zowel mannen als vrouwen de uitslag bepalen. 'Ik ben blij dat ik heb kunnen deelnemen, want in België zijn er wel betere tijdrijders dan ik', aldus de renner van Team Sunweb over zijn optreden.

De Belg blikt liever vooruit op de wegwedstrijd bij de mannen. 'Het is veel draaien en keren, precies goed voor Van der Poel. Zeker als het nat is kan het gevaarlijk worden.' Dat zou natuurlijk bijzonder goed nieuws zijn voor de wereldkampioen in het veld. Een technische parcours zou hem immers moeten liggen.

'Het is niet voor niets dat hij zal deelnemen', vervolgt Bakelants. 'Je moet hier echt een piloot zijn op sommige stukken, en dat is Mathieu met zijn behendigheid. Hierdoor zal hij veel energie kunnen gaan besparen. Daar komt ook nog eens bij dat hij meer dan in orde is', sluit de Belg af. (foto: Sirotti)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!