Schleck verwacht concurrentie Van der Poel bij de Belgen: 'Gilbert is de leider' WK Wielrennen

Schleck verwacht concurrentie Van der Poel bij de Belgen: 'Gilbert is de leider'

Door Jannick van der Hooft 23 September 2019 18:09


Volgens Andy Schleck zijn er maar drie topfavorieten voor de wereldkampioenstitel in Yorkshire. In gesprek met Cyclism'Actu vertelt de oud-prof dat hij een grote strijd verwacht tussen Mathieu van der Poel, Philippe Gilbert en Peter Sagan.

De Luxemburgse Tourwinnaar denkt dat Van der Poel dé te kloppen man is: 'Hij is de sterkste op dit moment, dat heeft hij al vaak bewezen. Als iemand zijn wiel moet kunnen houden, dan is het Gilbert wel. Hij heeft zich volledig voorbereid op dit WK en hij heeft zijn vorm laten zien in de Vuelta. Ook moeten we Sagan niet uitsluiten. Hij is op hoogtestage geweest en is ook altijd goed op kampioenschappen.'

'Gilbert duidelijk de leider bij de Belgen'

De Franse interviewer vindt de keuze voor Gilbert opmerkelijk, aangezien het team meer kleppers bevat: 'Voor mij is het duidelijk dat Gilbert daar de leider is. Hij is sterker dan Greg Van Avermaet en Remco Evenepoel op dit moment.' Van die laatste naam verwacht Schleck ook nog wel wat in de tijdrit: 'Hij kan top vijf rijden, maar ik zie hem niet winnen.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Meer nieuws


19.8
23 Sep 2019 om 18:38

Beetje de nieuwe garde tegen de gevestigde orde eigenlijk; "jongens" als Remco Evenepoel en Mathieu van der Poel vs. mannen als Sagan, Gilbert en Greg van Avermaet ; )

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!