Missen van WK valt Dumoulin zwaar: 'Had gaaf geweest voor Mathieu te rijden' WK Wielrennen

Missen van WK valt Dumoulin zwaar: 'Had gaaf geweest voor Mathieu te rijden'

Door Jannick van der Hooft 23 September 2019 19:09


Tom Dumoulin baalt van het feit dat hij niet aanwezig kan zijn op het WK wielrennen in Yorkshire. In het wielerpraatprograma Kop over Kop op Eurosport was Dumoulin te gast. Hij had naar eigen zeggen graag Mathieu van der Poel bijgestaan.

De revaliderende klassementsrenner is onder de indruk van het talent van zijn landgenoot: 'Ik ken Mathieu niet zo goed, maar het had me heel gaaf geleken om voor hem te rijden. Dat ik dan eerst de boel bij elkaar houd en dat hij daarna zijn ding kan doen.' Toch denkt Dumoulin niet per se dat hij gemist zal worden: 'Als hij de juiste dingen doet, dan komt alles goed.'

Ook volgend jaar rijdt Dumoulin liever voor iemand die kan winnen

Ondanks het missen van het WK gaat het wel de goede kant op met de kersverse aanwinst van Jumbo-Visma: 'De laatste week gaat het erg snel. Ik zit nu drie uur op de fiets en ik twijfel er niet aan om terug op niveau te komen.' Het tijdritkanon heeft erg veel zin in zijn overstap en voorziet geen luxeprobleem: 'Ik vind het erg fijn om het kopmanschap te delen. Ik rijd liever voor iemand anders die kan winnen dan dat ik zelf niet goed genoeg ben en zesde word.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!