Italiaanse driekleur Formolo reserve voor WK: 'Meer vertrouwen in anderen' WK Wielrennen

Italiaanse driekleur Formolo reserve voor WK: 'Meer vertrouwen in anderen'

Door Bram van der Ploeg 25 september 2019 | 11:51


Davide Formolo zal normaal gesproken niet deelnemen aan het WK wielrennen in Yorkshire. De Italiaanse kampioen stond op de shortlist van coach Davide Cassani, maar heeft te horen gekregen dat hij reserve is.

Formolo was normaal gesproken een zekerheid op de lijst, helemaal met het lastige parcours in Yorkshire. De nummer twee van Luik-Bastenaken-Luik viel echter uit in de Vuelta a Espana met een heupblessure. Hij pakte snel de fiets weer op, reed enkele Italiaanse eendagskoers, maar kon Cassani daarin onvoldoende overtuigen.

Italië start in de wegwedstrijd met kopmannen Matteo Trentin en Sonny Colbrelli. Diego Ulissi, Davide Cimolai, Alberto Bettiol, Salvatore Puccio, Gianni Moscon en Giovanni Visconti zijn de andere renners. 'Het was niet makkelijk om te kiezen tussen Bettiol en Formolo', zo vertelt Cassani aan La Gazzetta dello Sport. 'Ik heb naar de conditie van beide jongens gekeken en heb met ze gesproken. Davide heeft hard gewerkt om de ideale vorm te bereiken, maar ik heb meer vertrouwen in anderen.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws