Bondscoach België heeft plannetje met Evenepoel: 'Ga ik hier niet verklappen' WK Wielrennen

Bondscoach België heeft plannetje met Evenepoel: 'Ga ik hier niet verklappen'

Door Bram van der Ploeg 26 september 2019 | 09:30


Rik Verbrugghe heeft al wel een idee over hoe hij Remco Evenepoel zondag wil inzetten tijdens de wegrit van het WK wielrennen. In Het Nieuwsblad wil de bondscoach van België zijn gedachtengang echter nog niet verklappen.

'De rol van Remco blijft tussen mij en het team en die ga ik hier niet verklappen. Als Remco al vroeg zou wegspringen terwijl de wedstrijd nog niet hard gemaakt is, zou het kunnen dat er honderd man op zijn wiel springt. Een aantal renners zou ook kunnen twijfelen om mee te springen omdat ze niet belachelijk gemaakt willen worden. Niet iedereen zal durven meegaan met hem', zo blijft Verbrugghe schimmig.

'Voor Remco zal het vooral belangrijk zijn om zondag goed te eten en te drinken en zo veel mogelijk zijn krachten te sparen', zo vervolgt hij. Een lange solo lijkt dus niet tot de mogelijkheden te behoren. 'Het WK is 285 kilometer lang, dat heeft hij nog nooit gedaan. Dat is een voordeel voor de anderen. Maar ik zie hem zondag wel tot iets in staat.'

Boonen: 'De rest gaat zijn borst nat moeten maken'

Tom Boonen stelt in Het Laatste Nieuws alvast dat de concurrentie bang moet zijn voor Evenepoel na een indrukwekkende tweede plaats in de tijdrit. 'De rest gaat zijn borst nat moeten maken als ze de komende jaren nog prijzen willen pakken. (...) Als Remco de komende jaren nog wat extra weerstand kweekt, gaat hij die mannen ook allemaal pijn doen.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws