Onvrede bij de Belgen over inkorten WK-parcours: 'Raar zo laat te beslissen' WK Wielrennen

Onvrede bij de Belgen over inkorten WK-parcours: 'Raar zo laat te beslissen'

Door Jannick van der Hooft 29 september 2019 | 10:46


De late beslissing om het WK-parcours in te korten heeft opnieuw tot onvrede geleid. Na alle discutabele momenten eerder deze week hebben de mannen in het Belgische kamp kritisch uitgelaten over de organisatie bij de microfoon van VTM.

Philippe Gilbert is verbolgen over de timing van de beslissing: 'Het is raar dat het zo laat beslist wordt. Iedereen wist toch al dat het gevaarlijk kon zijn of dat het moeilijk was om te rijden.' Hij denkt dat het nu een ander soort koers gaat worden: 'Veel ploegen hadden zin in die lange klim. Daar kon echt iets gebeuren, het was een belangrijk moment in de koers. Maar goed, het wordt niet per se makkelijker met meer rondjes op het finaleparcours.'

Van Avermaet: 'Ben er niet tevreden mee'

Zijn gelegenheidscollega Greg Van Avermaet sluit zich aan bij die woorden: 'Ik ben er niet zo tevreden mee. Een hardere koers zou ook voor ons beter zijn, maar we moeten de omstandigheden nemen zoals ze zijn.' Een nieuwe bespreking bij de Belgen volgde, maar volgens de renner van CCC had dat niet zoveel gevolgen: 'Aan de koerstactiek wordt niet veel veranderd. Er verdwijnen slechts een paar punten waar we vooraan moesten zitten.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws