België botst op fysieke limiet bij WK-'blamage': 'We schoten collectief tekort' WK Wielrennen

België botst op fysieke limiet bij WK-'blamage': 'We schoten collectief tekort'

Door Marijn van den Berge 30 september 2019 | 12:07


‘Wat een blamage’ en ‘Allemaal verzopen’, kopten de Belgische kranten maandag. Het WK was mislukt, finaal mislukt. Het team dat er stond had minimaal een topklassering moeten rijden, maar zelfs dat zat er geen seconde in.

Na het letterlijk wegvallen van Philippe Gilbert moest Greg Van Avermaet het opknappen voor de Belgen. ‘Ik was slecht en het was niet mijn favoriete weer’, zei deze na afloop. Dylan Teuns probeerde nog wel mee te zitten. ‘Maar het was moeilijk weggeraken. Ik probeerde nog aan te klampen bij de grote mannen, maar mijn benen waren verkrampt.’

Voor Van Avermaet was het geen lekker weer, voor Tim Wellens wel. Maar zelfs deze kon het niet. ‘We hebben plan B nooit tot uitvoering kunnen brengen. Ik was graag meegeglipt, maar zat te ver op het moment van de waarheid. En ik had geen superbenen.’ Net als alle andere Belgen, die met kapotte benen en een verkleumd lichaam zaten. Toch is Wellens hard. ‘We moesten de koers te veel ondergaan en schoten collectief tekort’, zegt hij bij Het Laatste Nieuws.

Verbrugghe: 'We waren gewoon niet sterk genoeg'

Bondscoach Rik Verbrugghe probeerde verschillende tactieken, maar stond machteloos. ‘We kwamen tekort toen Van der Poel en Trentin vertrokken. Greg voelde zich niet goed. Misschien heeft hij niet alert gekoerst. Maar ik heb Greg nog nooit zo moe gezien als na deze wedstrijd. Fysiek konden we niet mee. Dan kan je tactisch uitrichten. We waren gewoon niet sterk genoeg.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws