Boonen baalt van 'lafjes' koersend België: 'Miste bij allemaal overtuiging' WK Wielrennen

Boonen baalt van 'lafjes' koersend België: 'Miste bij allemaal overtuiging'

Door Marijn van den Berge 30 september 2019 | 14:30


De sterke Belgische ploeg miste in de finale van het Wereldkampioenschap wielrennen in Yorkshire elke slag. Stuk voor stuk getuigden ze van totale uitputting, maar volgens oud-wielrenner Tom Boonen hadden ze zich desondanks tóch meer moeten laten zien.

‘Ik snap dat die val van Gilbert alle plannen in de war heeft gestuurd, maar wat daarna is gebeurd is voor mij een beetje een ontgoocheling’, schrijft Boonen in zijn column voor Het Laatste Nieuws. ‘Ik had een agressieve koers van de Belgen verwacht, maar ze gaven in de finale niet thuis. Misschien was het van ‘niet kunnen’, maar ook dan moet je het proberen’, stelt Boonen.

‘Als zo’n groep met Pedersen en Küng vertrekt en daarna Van der Poel en Trentin, moet de kopman verantwoordelijkheid nemen. Misschien was Greg niet zeker van zijn stuk, maar je moet op tafel durven slaan en drie man laten rijden’, vervolgt Boonen. ‘Ook met slechte benen moet je voor je eigen winstkans rijden. Nu was het wat lafjes op kop komen. Het was nooit met overgave of overtuiging. Dat heb ik bij allemaal gemist.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws