Gilbert over WK-klap: 'Groep Van der Poel zou nooit zonder mij zijn weggereden' WK Wielrennen

Gilbert over WK-klap: 'Groep Van der Poel zou nooit zonder mij zijn weggereden'

Door Marijn van den Berge 02 december 2019 | 09:58


Philippe Gilbert heeft een droomseizoen achter de rug, maar liep toch ook tegen enkele klappen op. Zo’n klap was zijn val op het WK in Yorkshire, waar hij voelde dat hij kans maakte op zijn tweede wereldtitel. Hij was dan ook ontroostbaar toen hij af moest stappen.

‘Ik heb absoluut de benen om iets groots te doen. Daarom was ik zo teleurgesteld’, zegt Gilbert tegen Het Laatste Nieuws. ‘Vooral mentaal deed het pijn. De regen en de kou maakten het ingewikkeld koersen, maar uitgerekend in die extreme weersomstandigheden ben ik op mijn best. Ik was klaar voor een mooi WK.’ Het mocht niet zo zijn, net als voor de rest van de Belgische selectie.

‘Je hoort me niet beweren dat de wereldtitel me niet kon ontgaan, maar het groepje met Van der Poel zou nooit zonder mij zijn weggereden, daar ben ik van overtuigd’, meent Gilbert. ‘Zulke tactische fouten bega ik doorgaans niet. Op papier hadden we een team om wereldkampioen te kunnen worden, uiteindelijk gingen we met lege handen naar huis. Dat was zonde.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws