Verklaring? 'Van der Poel niet meer gedronken en gegeten in laatste zes rondes' WK Wielrennen

Verklaring? 'Van der Poel niet meer gedronken en gegeten in laatste zes rondes'

Door Bram van der Ploeg 25 december 2019 | 17:30


Er is zo onderhand genoeg over gezegd en geschreven; Mathieu van der Poel en zijn mislukte WK-missie. Sportjournalist Hans Vandeweghe stelt nu in De Tribune echter dat er misschien wel een heel heldere reden was voor de inzinking die Van der Poel in de finale tegen kwam.

Van der Poel stortte op 12,8 kilometer van de meet in elkaar, nadat hij in perfecte positie zat in een kopgroep van vier. 'Ik zei onmiddellijk dat het een hongerklop was, maar Mathieu zei eerst dat het niets met honger had te maken. Maar ik heb begrepen van de broers Roodhooft dat ze zes rondes voor het einde in paniek schoten: “Hij zal niet genoeg eten, we moeten iets doen!”', zo vertelt Vandeweghe nu.

'Toen hebben ze Snickers gekocht. De broers zijn aan de rand van het parcours gaan staan en boden Mathieu die Snickers aan. Maar hij moest ze niet hebben', vervolgt de Belgische journalist. 'Achteraf vroegen de Roodhoofts aan Van der Poel waarom hij ook geen drank meer had aangenomen van de ploeg. “Omdat mijn trui nog vol zat met drank”, antwoordde Mathieu. Hij had dus niet meer gedronken en gegeten in de laatste zes rondes. Dat is natuurlijk dodelijk.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws