Jumbo-Visma woest over WK-besluit UCI: 'Een ongelooflijk slecht signaal' WK Wielrennen

Jumbo-Visma woest over WK-besluit UCI: 'Een ongelooflijk slecht signaal'

Door Bram van der Ploeg 02 april 2020 | 12:04


Bij Jumbo-Visma heeft men met verbaasde ogen gekeken naar de bekendmaking van het WK-programma door de UCI. De wielerbond presenteerde dinsdag doodleuk de plannen voor Zwitserland, terwijl er nog knopen moeten worden doorgehakt wat betreft de wielerkalender, vanwege het coronavirus.

Richard Plugge, directeur van Team Jumbo-Visma, is furieus over de beslissing van de UCI om het WK gewoon in september te laten staan. Het steekt bij Plugge vooral dat de wielerbond een hele week uittrekt voor het WK, terwijl er zal moeten worden gevochten om iedere koersdag nu drie maanden koers al zijn afgelast. 'Serieuze organisatoren kunnen dat weekend van 20 september goed gebruiken om alsnog een wedstrijd te laten plaatsvinden. Zet de tijdrit op woensdag 23 september en skip die Team Mixed Relay', twittert hij dinsdagavond. 

De UCI laat het WK vooralsnog echter staan van 20 tot en met 27 september. In gesprek met de NOS vervolgt Plugge zijn relaas: 'Dit is heel slecht leiderschap, een ongelooflijk slecht signaal naar de wielerwereld. Op dit moment is het überhaupt de vraag of we nog gaan koersen. Er zijn heel veel organisatoren, ploegen en renners in onzekerheid of we nog gaan rijden. Er wordt gekeken naar een invulling van de kalender, eventueel vanaf juni. En voordat dat besproken is slingert de UCI de kalender voor die week de wereld in. Dat geeft mij het gevoel: voordat we andere mensen een plekje geven, pikken wij dit alvast in.'

Lefevere: 'Hahaha, de max'

Ook Patrick Lefevere heeft cynisch gereageerd op de keuze van de UCI. De Belgische ploegleider van Deceuninck-Quick-Step was al geen voorstander van de Team Mixed Relay, helemaal omdat die de plek innam van de commerciële ploegentijdrit voor ploegen op het WK. Nu de gemengde tijdrit van mannen en vrouwen een prominente plek inneemt en daarmee het rijden van andere belangrijke koersen verhindert, is de maat voor Lefevere wel vol. 'Hahaha, de max', twittert hij cynisch. 'De Team Mixed Relay is het belangrijkst...' (foto: Joris Verwijst/In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws