Moerenhout kijkt niet naar Tour voor WK, maar naar eerdere prestaties WK Wielrennen

Moerenhout kijkt niet naar Tour voor WK, maar naar eerdere prestaties

Door Ward Hilhorst 27 juni 2020 | 14:13


Koos Moerenhout wacht dit jaar een lastige taak. Voor het WK in Zwitserland moet er een selectie op papier worden gezet, maar wie er dit jaar goed zijn, valt niet te zeggen.

Om die reden kijkt hij vooral naar eerdere prestaties bij het selecteren van renners, legt hij uit aan De Telegraaf. 'De ploeg zal voor de Tour al bekend zijn. Het wordt weer een uitdaging er een team van te maken. Zoals alle jaren. Ik ben sowieso blij dat er eindelijk wat gedetailleerder over een planning kan worden nagedacht. Als het seizoen dadelijk begint, krijgen we een heel intense, maar korte periode van competitie waarin ik mensen moet beoordelen.'

Het parcours schreeuwt om klimmers, en daar hebben we er in Nederland tegenwoordig een hele hoop van. Namen wil hij nog niet geven, maar hij is tevreden over de opties. 'Je weet wat alle mannen kunnen, de basis is dus enigszins te voorspellen. Maar het blijft een kort tijdbestek om te kunnen oordelen. In dit geval moet ik wat meer leunen op de prestaties uit het verleden, die enige garantie geven. Dat is een voor de hand liggende conclusie.' (Foto: Sirotti, 2018)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws