Nibali kiest WK stiekem boven Giro: 'Ongeëvenaarde explosie van emoties' WK Wielrennen

Nibali kiest WK stiekem boven Giro: 'Ongeëvenaarde explosie van emoties'

Door Bram van der Ploeg 10 juli 2020 | 13:55


Vincenzo Nibali heeft de Giro d'Italia in 2020 als grote doel, maar als hij moet kiezen, dan wint hij in september liever de regenboogtrui. Met het WK in Zwitserland droomt de Italiaan van de zege, zoals hij die in 2018 binnensleepte in Milaan-Sanremo.

'Het zijn allebei prachtige emoties, maar wel heel verschillend', zo vertelt hij aan Radio Corsa. 'Ik heb al twee keer het roze naar de finish gebracht. Dat is een unieke emotie, maar het winnen van een eendagskoers, zoals het WK of de grote klassiekers, zorgt voor een ongeëvenaarde explosie van emoties. Het winnen van zo'n belangrijke race is ongelofelijk.'

Nibali weet waar hij over praat met de solo-zege in Milaan-Sanremo van 2018 en tevens twee overwinningen in de Ronde van Lombardije op zijn naam. 'Het voelt als een droom die uitkomt. Als ik moet kiezen, dan droom ik van de regenboogtrui. De Giro heb ik twee keer gewonnen, het WK nog nooit. Het wordt lastig om in deze bomvolle wielerkalender op één dag top te zijn. Je hebt één schot nodig, als een sluipschutter. Dat is in een race van drie weken wel anders.' (foto: Trek-Segafredo)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws