Kopmanschap WK nog open: Dumoulin, Mollema of zelfs Van der Poel? WK Wielrennen

Kopmanschap WK nog open: Dumoulin, Mollema of zelfs Van der Poel?

Door Ward Hilhorst 11 juli 2020 | 12:01


Het WK in Zwitserland heeft een parcours dat normaal gesproken in het voordeel van de klimmers moet zijn die een versnelling in huis hebben. Dat brengt Koos Moerenhout in een luxepositie, waarover hij aan het AD vertelt.

Met Wout Poels, Bauke Mollema en Tom Dumoulin heeft Moerenhout verschillende renners in huis die aan de eisen voldoen. Mollema heeft zelfs nog een bijkomend voordeel. 'Het blijf afwachten hoe renners uit die eerste weken koers komen na deze coronacrisis. Sommige renners vinden het fijn om heel veel koerskilometers in de benen te hebben. Ik moet wat dat betreft denken aan Mollema. Bauke is een week na de Tour altijd goed in de klassieker San Sebastián. Aan dat scenario denk ik stiekem wel…'

In 2019 was het kopmanschap weggelegd voor Mathieu van der Poel, maar het aantal hoogtemeters in Zwitserland zou te veel voor hem moeten zijn. 'Nou, bij Mathieu moet je dat nooit zeggen, haha. Wat wel zo is: het parcours vorig jaar in Yorkshire was op zijn lijf geschreven, dat is nu in Zwitserland niet het geval. Een andere rol voor hem? In dienst van de ploeg? Daar moet ik echt nog over nadenken. Het veld ligt nog wel open. Ik bedoel: er is niemand die op voorhand niet wil rijden.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws