[Update] Dumoulin naast wegwedstrijd ook in de tijdrit bij WK wielrennen WK Wielrennen

[Update] Dumoulin naast wegwedstrijd ook in de tijdrit bij WK wielrennen

Door Bram van der Ploeg 23 september 2020 | 08:15


(12 september 2020) Nu de WK-tijdrit niet meer tíjdens de Tour de France plaatsvindt, maar een paar dagen erna, is er opeens weer een mogelijkheid voor Tom Dumoulin om deel te nemen en een gooi te doen naar de regenboog. 'Het is een optie', legt hij uit aan het AD.

Het moge duidelijk zijn, voorlopig is de Tour de France het enige waar de Limburger op focust. 'Tot en met Parijs ben ik volle bak met de Tour bezig en al het andere gebeurt op de achtergrond. Daarna zie ik wel hoe het is. Misschien kom ik wel helemaal naar de kloten uit de Tour, dan heeft het geen zin om de tijdrit te rijden.'

In de Tour zelf staat maar één tijdrit op het programma, dus die dag gaat een belangrijke graadmeter worden. 'Misschien doe ik het heel goed in die tijdrit en denk ik ineens: ‘waarom ook niet?’ Ik heb niet veel tijdritten gereden, dit is anders de enige tijdrit die ik ga doen.' De WK-tijdrit staat gepland op 25 september, waar de Tour op 20 september Parijs bereikt.

Update - 23 september 2020 (08.20 uur): Dumoulin ook op WK-tijdrit

Tom Dumoulin rijdt naast de wegwedstrijd ook de tijdrit bij het WK wielrennen in Italië. Dat heeft de Nederlander van Jumbo-Visma bevestigd tegenover de NOS. Dumoulin, die in 2017 al eens wereldkampioen tijdrijden werd, heeft zichzelf kennelijk fit genoeg bevonden om ervoor te gaan. Jos van Emden zal ook worden uitgespeeld in de race tegen de klok. Dumoulin vindt met onder meer Wout van Aert, Rohan Dennis en Filippo Ganna grote concurrentie in Italië. (Foto: Sirotti, 2018)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws