Hirschi loopt niet weg voor favorietenrol: 'WK soort Clásica San Sebastian' WK Wielrennen

Hirschi loopt niet weg voor favorietenrol: 'WK soort Clásica San Sebastian'

Door Bram van der Ploeg 18 september 2020 | 10:30


Marc Hirschi heeft zichzelf deze Tour de France volledig op de kaart gezet en dus wordt hij meteen als een belangrijke favoriet gezien voor het WK in Imola. De Zwitser van Team Sunweb ontkent niet dat hij ambities heeft in Italië.

Hirschi vertelt in het AD dat er veel renners uit de Tour zullen komen, met het WK al in het achterhoofd. 'Het WK zal een soort Clásica San Sebastian zijn. Normaal een week na de Tour, daar rijden ook de goede renners uit de Tour voor de zege.' Hij krijgt bijval van Oliver Naesen: 'Ja, de winnaar van het WK rijdt hier in de Tour.'

De 22-jarige Hirschi kunnen we om die reden met rood omcirkelen, want de klimmer maakte als vrijbuiter indruk deze Tour. Hij won een rit, maar liet vooral zien dat hij goed klimt, explosief is en lang solo kan rijden als het moet. 'Dit is mijn eerste grote ronde, dus ik moet kijken hoe mijn lichaam reageert. Ik ga eerst helemaal niets doen. Daarna zo laat mogelijk op reis naar het WK. Op vrijdag vijf uurtjes met de trein vanaf mijn huis.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws