Blijft Van Aert ook op WK in wereldvorm? 'Met betere benen kan er altijd veel' WK Wielrennen

Blijft Van Aert ook op WK in wereldvorm? 'Met betere benen kan er altijd veel'

Door Bram van der Ploeg 24 september 2020 | 13:15


Wout van Aert heeft de focus helemaal verlegd van de Tour de France naar het WK wielrennen. De Belg van Jumbo-Visma rijdt in Italië de tijdrit en de wegwedstrijd en daar heeft hij heel veel zin in.

Van Aert reisde op woensdag naar Italië en verkende op donderdag de tijdrit. 'Hoe ik mijn aandacht verdeel? Best simpel. Wat eerst komt, heeft nu mijn volle aandacht. Ik denk dat die tijdrit niet in de weg zit voor de wegrit. Ik heb een vrij rustige week en misschien is het zelfs goed om die tijdrit in de benen te hebben, zodat ik op dreef blijf', zo vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

De grote vraag is of Van Aert zijn geweldige vorm uit augustus en september kan doortrekken. Hoelang kan hij dit nog volhouden? 'Ik heb veel ambitie en wil er altijd voor gaan. Als ik het gevoel heb dat ik niets kan betekenen, dan wordt het fietsen ook minder leuk. Het is voor mij altijd deel geweest van het fietsen om die druk erbij te hebben en proberen te presteren. Het is wel een uniek gevoel, mijn eerste WK bij de profs en meteen leider van de groep.'

Van Aert: 'Kan moeilijk inschatten hoe moe ik nog ben'

Na de verkenning op donderdag ging Van Aert bij Sporza verder in op de vorm. 'Ik kan moeilijk inschatten hoe moe ik nog ben. Ik denk niet dat er fysiek een probleem is. Ik zal in de tijdrit wel voelen hoe goed of slecht de benen zijn.' De tactiek is in ieder geval duidelijk: 'Het is dertig kilometer aan een heel hoge snelheid. Ik zal dus veel sneller moeten starten dan in de Tour, een beetje de Cavagna-techniek. (...) Er zijn weinig moeilijke passages, maar het verschil zal in het eerste deel worden gemaakt door de wind. Het wordt dus snel starten en proberen dat zo lang mogelijk vol te houden.'

Toch is hij wel terughoudend als het gaat over de concurrentie. Victor Campenaerts, Filippo Ganna en Rohan Dennis bereiden zich al weken voor op deze tijdrit. 'Het is zeker een nadeel, want elk detail telt. Maar met betere benen kan er ook altijd veel. Ik geef me niet op voorhand gewonnen. Het is nu ook niet dat ik achterstevoren op mijn fiets zit. De tijdrit is niet zomaar een opwarmer voor de wegrit. Ik start echt met ambitie.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws