Jumbo-Visma hoopt op WK-succes Dumoulin en Van Aert: 'Allebei klaar' WK Wielrennen

Jumbo-Visma hoopt op WK-succes Dumoulin en Van Aert: 'Allebei klaar'

Door Bram van der Ploeg 24 september 2020 | 13:51


Tom Dumoulin en een tijdrit, dan wordt hij doorgaans meteen genoemd als topfavoriet. De Nederlander start met grote ambities aan de race tegen de klok, maar hij weet ook dat de concurrentie groot is. 

Met Dumoulin en Wout van Aert heeft Jumbo-Visma twee favorieten voor de WK-titel, maar dat kan Dumoulin weinig schelen. 'Ik hoop dat wij, vooral ik dan, gewoon mee kunnen doen voor de ereplaatsen. Er zijn ook meer tegenstanders dan enkel Wout. In de Tirreno is er ook behoorlijk hard gereden', zo doelt hij op onder meer Filippo Ganna, Victor Campenaerts en Rohan Dennis.

Bij Jumbo-Visma is het vertrouwen in ieder geval groot. Dumoulin werd op de voorlaatste dag in de tijdrit naar La Planche des Belles Filles tweede in de Tour de France. Van Aert werd er vierde. 'Ze zijn allebei klaar voor een goed WK. Dumoulin heeft de laatste week van de Tour goed verteerd. Van Aert kan zijn vorm wel nog aanhouden. Al zal hij na het WK wel dringend moeten rusten en trainen, met het oog op de klassiekers', aldus sportief directeur Merijn Zeeman bij Het Laatste Nieuws. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws