Van Vleuten met gebroken pols naar zilver: 'Afgelopen week was een rollercoaster' WK Wielrennen

Van Vleuten met gebroken pols naar zilver: 'Afgelopen week was een rollercoaster'

Door Tom van der Salm 26 september 2020 | 19:10


Met een gebroken pols het zilver behalen op het WK wielrennen, dan ben je een taaie. En dat is Annemiek van Vleuten ook. 'Ik heb mijn pols onderweg niet gevoeld, al kon ik mijn aanvallen niet zo lang vol houden als normaal', bagatelliseerde ze haar leed na afloop.

Van Vleuten zag landgenote en concurrente Anna van der Breggen de regenboogtrui opeisen. 'Ik kon haar niet volgen toen ze ging. Dat geeft aan hoe sterk ze was.' Voor de ervaren renster zal nu ongetwijfeld een periode van rust volgen. 'Het is natuurlijk al bizar dat ik hier mee kon doen en dan ook nog om de medailles. Het is een bewogen week geweest met een rollercoaster aan emoties', citeert CyclingOnline.

Nummer vier Vos: 'Het plan is perfect gelukt'

Ook Marianne Vos was er in haar zoveelste wielerjaar gewoon weer bij. De Tilburgse finishte als vierde. 'We hebben het vandaag ideaal uit kunnen spelen', vertelt de ervaren renster aan NOS na de streep. 'Het plan is perfect gelukt en met de dominantie van Anna en Annemiek kun je er dan een mooi ploegenspel van maken.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws