Problemen voor Kazachstan op WK: Lutsenko positief op corona, Bizhigitov abandon WK Wielrennen

Problemen voor Kazachstan op WK: Lutsenko positief op corona, Bizhigitov abandon

Door Jannick van der Hooft 27 september 2020 | 10:58


Kazachstan moet het al vroeg op het WK wielrennen stellen met twee renners minder. Alexey Lutsenko kon niet van start gaan, nadat hij positief testte op corona. Zhandos Bhizigitov verliet na een uur rijden de wedstrijd.

Via sociale media laat men weten dat Lutsenko twee dagen voor de start van de wedstrijd positief testte op het virus. Daardoor is besloten hem niet van start te laten gaan. Hij is een tweede keer getest, maar van die uitslag zijn de resultaten momenteel nog niet bekend. Hij gold als één van de schaduwfavorieten voor de wedstrijd.

Lutsenko is niet de enige renner die niet van start ging op het wereldkampioenschap. Ook Duitsland en Eritrea moeten het met een renner minder doen. Nikias Arndt kon niet van start gaan vanwege maagklachten. Natnael Berhane is er om onduidelijke redenen niet bij.

Kazachstan verliest ook Bizhigitov

Tijdens de wedstrijd kreeg de Kazachse ploeg nog een domper te verwerken. Bizhigitov, land- en ploeggenoot van Lutsenko, heeft de wedstrijd in Imola na een uur moeten verlaten. Het is niet bekend of zijn opgave iets te maken heeft met de positieve test van Lutsenko. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws