Lefevere: 'Kan Evenepoel niet tegenhouden als hij grote ronde wil rijden' Algemeen nieuws

Lefevere: 'Kan Evenepoel niet tegenhouden als hij grote ronde wil rijden'

Door Kevin Lux 21 September 2019 13:09


Remco Evenepoel zou eigenlijk pas op zijn vroegst in 2021 aan de start van een grote ronde verschijnen. Door de stormachtige ontwikkeling van het Belgische talent zou een Giro-, Tour- of Vuelta-start misschien wel een jaartje vervroegd kunnen worden.

Dat denkt teammanager Patrick Lefevere van de Deceuninck-Quick Step-ploeg, waar Evenepoel voor uitkomt. 'Ik zou het nog niet doen in 2020, maar we gaan hem niet kunnen tegenhouden. Als Remco iets in zijn hoofd heeft, dan zit het niet in zijn gat, zoals we dat zeggen', legt Lefevere uit in Het Nieuwsblad.

Evenepoel hintte volgens Lefevere naar een grote ronde toen hij zijn contractverlenging tekende. 'Dat contract lag in viervoud op tafel en Remco begon erdoor te bladeren', herinnert Lefevere zich. 'Hij vroeg: "Patrick, weet je hoe oud ik ben?" Dat wist ik natuurlijk: Twintig in januari. Remco antwoordde: "En waarom staan er dan geen bonussen in voor de jongerentrui? Die kan ik nog vier keer winnen."'

'Grote ronde voor Evenepoel te vroeg'

Toch denkt de ervaren manager dat volgend jaar nog wat vroeg komt voor zijn pupil. 'Probeer eerst eens de Dauphiné voor je aan de Tour denkt, maar hij ziet dat anders. Hij is nu al bezig met de parcoursen van volgend jaar. Waar heb je de meeste tijdritkilometers?' Toch lijkt er op voorhand al één grote ronde af te vallen. 'De Tour zal het volgend jaar nog niet worden, maar ik ga niet meer zeggen dat hij zeker geen grote ronde rijdt. Mocht Remco een paard zijn, dan stak ik een ijzer in zijn mond en ik trok de teugels aan, maar dat gaat nu niet.' (foto: Sirotti)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!