Vuelta a España

Dit is de pagina voor de Vuelta a España 2023. De Ronde van Spanje wordt gereden van 26 augustus tot en met 17 september. De race begint met een ploegentijdrit in Barcelona en eindigt tevens met een parade richting Madrid. Hieronder vind je alle informatie!

De Vuelta a España 2023 kan met recht worden omschreven als een klimkoers. Vuelta-baas Javier Guillén sprak bij de presentatie van 'een zeer krachtige route', waarbij de Vuelta meerdere keren 'naar de hemel' trekt, doelende op de tien (!) aankomsten bergop. 'Het is een zeer compleet parcours, met start en finish in grote steden en tien aankomsten bergop. Het is een traditionele route, gemixt met innovaties. Heel internationaal ook, daar we drie landen doorkruisen en plaatsen aan de kust en in het binnenland bezoeken.'

Eigenlijk zit er in alle drie de weken voor ieder wat wils. De sprinters komen er bekaaid vanaf, met in totaal zo'n vier á vijf kansen op succes en die zijn dan in veel gevallen nog niet eens een zekerheid. We zitten twee keer op de tijdritfiets, één keer op de openingsdag in een ploegentijdrit door Barcelona en één keer op dag tien rond Valladolid. Daarmee liggen er weinig tijdritkilometers in het parcours, nog een voordeel voor de klimmers.

De aankomsten bergop zijn dus op twee handen te tellen, tien in totaal. En dan hebben we het nog niet eens over de heuvel- of bergetappes die niet bovenop eindigen, maar wel zwaar zullen zijn. In de eerste week doen de renners Andorra aan en finishen ze bovenop de Javalambre. In de tweede week finisht de Vuelta voor het eerst op de Tourmalet in Frankrijk en finishen we ook bergop in La Laguna Negra en Larra Belagua. 

De derde week is het zwaarst en zo hoort het ook. Er liggen veel korte etappes te wachten, maar die zijn allemaal loodzwaar. Na etappes van 119 en 122 kilometer finishen we de eerste twee dagen na de laatste rustdag bergop in Bejes én op de loeisteile Angliru. Een drietal van zware bergetappes wordt afgesloten met een rit naar La Cruz de Linares. De sprinters komen in de slotweek nog twee keer aan bod (in Íscar en op de slotdag in Madrid) en op de voorlaatste dag van de Vuelta wordt het klassement beslist met een etappe met meer dan 4.000 hoogtemeters en tien (!) beklimmingen van derde categorie.

Etappes Vuelta a España 2023

Vuelta etappe 1
Vuelta etappe 2
Vuelta etappe 3
Vuelta etappe 4
Vuelta etappe 5
Vuelta etappe 6
Vuelta etappe 7
Vuelta etappe 8
Vuelta etappe 9
Vuelta etappe 10
Vuelta etappe 11
Vuelta etappe 12
Vuelta etappe 13
Vuelta etappe 14
Vuelta etappe 15
Vuelta etappe 16
Vuelta etappe 17
Vuelta etappe 18
Vuelta etappe 19
Vuelta etappe 20
Vuelta etappe 21

Eindklassementen, parcours en deelnemers Vuelta a España 2023

Vuelta a España Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties