Vuelta a España

Dit is de pagina voor de Vuelta a España 2022. De Ronde van Spanje wordt gereden van 19 augustus tot en met 11 september. De race begint met een ploegentijdrit in Utrecht en eindigt tevens met een parade richting Madrid. Hieronder vind je alle informatie!

Parcours Vuelta a España 2022

We starten in Utrecht, rijden drie dagen door Nederland, vliegen dan naar Noord-Spanje, vinden een verschroeiend zware eerste en tweede week, met in de derde week plots nog wat mooie kansen voor aanvallers en sprinters. De echte klimmers kunnen hun hart ophalen, met misschien wel tien á elf kansen bergop. De sprinters krijgen vijf á zes mogelijkheden en met een ploegentijdrit en individuele tijdrit is er ook voldoende ruimte voor specialisten in de race tegen de klok.

Etappes Vuelta a España 2022

Vuelta etappe 1
Vuelta etappe 2
Vuelta etappe 3
Vuelta etappe 4
Vuelta etappe 5
Vuelta etappe 6
Vuelta etappe 7
Vuelta etappe 8
Vuelta etappe 9
Vuelta etappe 10
Vuelta etappe 11
Vuelta etappe 12
Vuelta etappe 13
Vuelta etappe 14
Vuelta etappe 15
Vuelta etappe 16
Vuelta etappe 17
Vuelta etappe 18
Vuelta etappe 19
Vuelta etappe 20
Vuelta etappe 21

Favorieten Vuelta a España 2022

In aanloop naar de Vuelta a España hebben we voor alle vier de klassementen gestemd. Wie maakt de meeste kans op eindwinst? Wie wint de puntentrui? Wie wordt bergkoning? En wie blijkt de beste jongere? Hieronder vind je de resultaten op een rijtje.

Deelnemers Vuelta a España 2022

Primoz Roglic komt opnieuw naar de Ronde van Spanje. De Sloveen van Jumbo-Visma won de afgelopen drie edities, maar kan hij het opnieuw? Met grote namen als Richard Carapaz, Simon Yates, João Almeida, Enric Mas en Vincenzo Nibali zijn er kapers op de kust. 

Vuelta a España Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties