Vuelta a Espana

De derde grote ronde van het jaar lijkt door het coronavirus in 2020 de grote 'winnaar'. De ronde vormt de afsluiter van het nieuwe en ultrakorte wielerjaar, met achttien etappes. De Vuelta biedt altijd spektakel, met vaak gruwelijk steile muurtjes en cols en een mooie strijd in de bergen. Op deze pagina vind je alle informatie over de 75e editie van La Vuelta.

Parcours Vuelta a Espana 2020

Het had zo mooi kunnen zijn, maar de Vuelta a Espana vertrekt door het coronavirus in 2020 niet in Nederland. Maar liefst drie dagen had het peloton door Utrecht en Brabant gereden, maar dat is normaal gesproken nu voor 2022. Door de beslissing om Nederland niet aan te doen, en ook andere buurlanden uit het parcours te halen, blijven er achttien etappes over. De officiële wijzigingen moeten nog zwart op wit komen, maar we hebben alvast een idee van wat de renners te wachten staat.

De start van de Vuelta a Espana is op 20 oktober, en overlapt dus vijf dagen met de Giro d'Italia, die op 25 oktober finisht. We beginnen nu in het Baskenland, in Irun om precies te zijn, met meteen een aankomst bergop. Na enkele dagen klimmen en klauteren op de Baskische muurtjes zijn we pas net begonnen. Als de Vuelta zich aan het in 2019 aangekondigde parcours kan houden, gaan we na het Baskenland nog zeven aankomsten bergop krijgen. In etappe 9 zal de Tourmalet in principe worden vervangen, nu de Vuelta niet naar Frankrijk trekt. De Angliru in de vijftiende etappe blijft wel een monster op de lijst. 

De dertiende etappe verzorgt naast al het berggeweld ook nog een individuele tijdrit van 33,5 kilometer. Uiteraard eindigt deze tijdrit met een slotmuur. Opvallend genoeg vinden we in de drie dagen erna geen zware beproevingen meer, waardoor de meeste pieken van de Vuelta in de eerste twee weken ligt. Uiteraard sluiten we in etappe 20 wel af met een heerlijke bergrit, op de top van de Alto de La Covatilla. De slotrit leidt de renners via een traditionele sprint naar Madrid. 

Als het parcours officieel is, kun je de etappes hier los bekijken:

Vuelta a Espana etappe 1
Vuelta a Espana etappe 2
Vuelta a Espana etappe 3
Vuelta a Espana etappe 4
Vuelta a Espana etappe 5
Vuelta a Espana etappe 6
Vuelta a Espana etappe 7
Vuelta a Espana etappe 8
Vuelta a Espana etappe 9
Vuelta a Espana etappe 10
Vuelta a Espana etappe 11
Vuelta a Espana etappe 12
Vuelta a Espana etappe 13
Vuelta a Espana etappe 14
Vuelta a Espana etappe 15
Vuelta a Espana etappe 16
Vuelta a Espana etappe 17
Vuelta a Espana etappe 18
Vuelta a Espana etappe 19
Vuelta a Espana etappe 20
Vuelta a Espana etappe 21

Favorieten rode trui Vuelta a Espana 2020

Nog niet bekend.

Vuelta a Espana nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties