Vuelta a España

Dit is de pagina voor de Vuelta a España 2021. De Ronde van Spanje wordt gereden van 14 augustus tot en met 5 september. De race begint met een tijdrit in de kathedraal in Burgos en eindigt tevens met een tijdrit in Santiago de Compostela. Hieronder vind je alle informatie!

Parcours Vuelta a España 2021

De Vuelta a España mag met recht een gebalanceerde etappekoers worden genoemd. Twee tijdritten, zes sprintkansen en een heleboel bergen, met ook verschillende aankomsten bergop. De allrounders voor het klassement zullen blij zijn, maar uiteraard zitten er ook een boel steile beklimmingen in voor de echte berggeiten. Ook de punchers komen aan hun trekken. In de eerste week wordt er verder nog rekening gehouden met waaiers, als de wind een beetje meewerkt. Kortom: voor ieder wat wils in deze ronde!

Zoals gezegd beginnen we op 14 augustus met een proloog van acht kilometer in Burgos. De slottijdrit in etappe 21 is 33,7 kilometer lang. Beide tijdritten zijn niet vlak, maar er zit ook geen zware beklimming in. De specialisten mogen dus hun ding doen. Dat geldt ook voor de zes sprintkansen, al is het niet zeker dat er ook echt zes keer gesprint kan worden. In de Vuelta is het nooit helemaal vlak en dus liggen er in de 'vlakke' etappes nog wel wat beren op de weg. Desondanks zullen de rappe mannen blij zijn, want niet vaak kregen ze in Spanje zoveel ruimte.

Uiteindelijk komen vooral de klimmers weer goed uit de bus in de Vuelta. Op de derde dag finishen we al bovenop de steile Picón Blanco. Ook de Balcón de Alicante (etappe 7), Alto de Velefique (etappe 9), Pico Villuercas (etappe 14), Lagos de Covadonga (etappe 17), Altu d'el Gamoniteiru (etappe 18) en Castro de Herville (etappe 20) zorgen voor fijne aankomsten bergop. U begrijp; het zwaartepunt ligt in de derde week. 

Etappes Vuelta a España 2021

Vuelta etappe 1
Vuelta etappe 2
Vuelta etappe 3
Vuelta etappe 4
Vuelta etappe 5
Vuelta etappe 6
Vuelta etappe 7
Vuelta etappe 8
Vuelta etappe 9
Vuelta etappe 10
Vuelta etappe 11
Vuelta etappe 12
Vuelta etappe 13
Vuelta etappe 14
Vuelta etappe 15
Vuelta etappe 16
Vuelta etappe 17
Vuelta etappe 18
Vuelta etappe 19
Vuelta etappe 20
Vuelta etappe 21

Favorieten Vuelta a España 2021

Zodra de deelnemers bekend zijn, zullen we in de weken voor de Vuelta a España de favorieten voor de verschillende klassementen bespreken. Stay tuned!

Deelnemers Vuelta a España 2021

Zodra de deelnemers bekend zijn, zullen we de lijst hier met jullie delen. Stay tuned!

Vuelta a España nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties