Remco Evenepoel

Dit is de pagina over Remco Evenepoel. De Belg staat bekend als één van de grootste talenten in het wielerpeloton. In zijn eerste jaar al heeft hij meerdere grote koersen gewonnen. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Evenepoel en houdt tevens zijn biografie bij.

Evenepoel van PSV naar Deceuninck-Quick-Step

Remco Evenepoel, geboren op 25 januari 2000 in Aalst, heeft een bizar carrièreloop achter de rug. Tot zijn zeventiende speelde de jongeling namelijk nog in het voetbal. Zo kwam hij uit voor jeugdteams van onder meer PSV, Anderlecht en de jeugdselecties van België. Medio 2017 was hij de bal echter zat en maakte hij de overstap naar het wegwielrennen.

Dat was waarschijnlijk de beste beslissing in Evenepoels leven, want hij bleek een natuurtalent op de fiets. In de jeugdkoersen reeg hij de zeges aaneen en in 2018 won het Europees kampioenschap wielrennen en het Wereldkampioenschap wielrennen bij de junioren. Het team van Deceuninck - Quick-Step twijfelde geen moment en bood de pas achttienjarige Belg een profcontract aan voor 2019. Daarmee sloeg hij de beloftes over, iets wat zeer weinig wielrenners kunnen zeggen.

Evenepoel wint meteen grote koersen

In zijn eerste jaar bij de profs liet Evenepoel als negentienjarige broekie gelijk zien wat hij in zijn mars had. Hij wist in de Ronde van San Juan, zijn eerste koers als prof, gelijk beslag te leggen op het jongerenklassement. Daarna begon het motortje te draaien met een eindzege in de Ronde van België en de overwinning in de Clasica San Sebastian, ongekend knap voor een onervaren wielrenner van negentien. Tevens werd Evenepoel ook Europees kampioen tijdrijden. 

Dat Deceuninck - Quik-Step met Evenepoel goud in handen heeft, daar twijfelt niemand meer over. De jonge Belg is nu al één van de renners om rekening mee te houden in het peloton en dat ondanks zijn late carrièreswitch en jonge leeftijd. In 2020 zet hij alles op de Giro d'Italia en later de Olympische Spelen in Tokio.

Remco Evenepoel nieuws

Lees al het laatste nieuws over Remco Evenepoel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties