Remco Evenepoel

Dit is de pagina over Remco Evenepoel. De Belg staat bekend als één van de grootste talenten in het wielerpeloton. In zijn eerste jaar al heeft hij meerdere grote koersen gewonnen. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Evenepoel en houdt tevens zijn biografie bij.

Evenepoel van PSV naar Deceuninck-Quick-Step

Remco Evenepoel, geboren op 25 januari 2000 in Aalst, heeft een bizar carrièreloop achter de rug. Tot zijn zeventiende speelde de jongeling namelijk nog in het voetbal. Zo kwam hij uit voor jeugdteams van onder meer PSV, Anderlecht en de jeugdselecties van België. Medio 2017 was hij de bal echter zat en maakte hij de overstap naar het wegwielrennen.

Dat was waarschijnlijk de beste beslissing in Evenepoels leven, want hij bleek een natuurtalent op de fiets. In de jeugdkoersen reeg hij de zeges aaneen en in 2018 won het Europees kampioenschap wielrennen en het Wereldkampioenschap wielrennen bij de junioren. Het team van Deceuninck - Quick-Step twijfelde geen moment en bood de pas achttienjarige Belg een profcontract aan voor 2019. Daarmee sloeg hij de beloftes over, iets wat zeer weinig wielrenners kunnen zeggen.

Evenepoel wint meteen grote koersen

In zijn eerste jaar bij de profs liet Evenepoel als negentienjarige broekie gelijk zien wat hij in zijn mars had. Hij wist in de Ronde van San Juan, zijn eerste koers als prof, gelijk beslag te leggen op het jongerenklassement. Daarna begon het motortje te draaien met een eindzege in de Ronde van België en de overwinning in de Clasica San Sebastian, ongekend knap voor een onervaren wielrenner van negentien. Tevens werd Evenepoel ook Europees kampioen tijdrijden. 

Dat Deceuninck - Quik-Step met Evenepoel goud in handen heeft, daar twijfelt niemand meer over. De jonge Belg is nu al één van de renners om rekening mee te houden in het peloton en dat ondanks zijn late carrièreswitch en jonge leeftijd. In 2020 bevestigde hij met vier eindzeges in vier wedstrijden, maar een zware val in de Ronde van Lombarijde maakte een abrupt einde aan zijn seizoen. Evenepoel dook het ravijn in en brak zijn bekken, maar mocht daarmee nog van geluk spreken. 

In 2021 keerde hij direct terug in een grote wedstrijd: in de Giro d'Italia draaide alles om hem, maar Evenepoel slaagde na een goed begin niet echt in zijn opzet. Uiteindelijk stapte hij in de zeventiende rit af na een valpartij, om vervolgens met een knaller terug te komen in de Baloise Belgium Tour. 

Het volgende doel was de Olympische Spelen in Tokio, maar daar kwam Evenepoel zowel in de weg- als tijdrit tekort. Hij deed een kamikaze-aanval in de wegrit, om tegen de klok slechts negende te worden. Op het EK werd hij respectievelijk tweede en derde, terwijl hij op het WK tijdrijden in Brugge als derde eindigde. Zijn terugkeer in de Ronde van Lombardije in dat najaar slot een nare periode af, terwijl Evenepoel zich in 2022 zal richten op de Waalse klassiekers en de Ronde van Spanje. 

Remco Evenepoel Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties