Remco Evenepoel

Remco Evenepoel is het wonderkind van het peloton en de wielerhoop van België. De Belg staat bekend als één van de grootste talenten in het wielrennen, met al vele overwinningen achter zijn naam. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Evenepoel en houdt tevens zijn biografie bij.

Remco Evenepoel

Evenepoel van PSV naar Deceuninck-Quick-Step

Remco Evenepoel, geboren op 25 januari 2000 in Aalst, heeft een bizar carrièreloop achter de rug. Tot zijn zeventiende speelde de jongeling namelijk nog in het voetbal. Zo kwam hij uit voor jeugdteams van onder meer PSV, Anderlecht en de jeugdselecties van België. Medio 2017 was hij de bal echter zat en maakte hij de overstap naar het wegwielrennen.

Dat was waarschijnlijk de beste beslissing in Evenepoels leven, want hij bleek een natuurtalent op de fiets. In de jeugdkoersen reeg hij de zeges aaneen en in 2018 won het Europees kampioenschap wielrennen en het Wereldkampioenschap wielrennen bij de junioren. Het team van Deceuninck - Quick-Step twijfelde geen moment en bood de pas achttienjarige Belg een profcontract aan voor 2019. Daarmee sloeg hij de beloftes over, iets wat zeer weinig wielrenners kunnen zeggen.

Evenepoel wint meteen grote koersen

In zijn eerste jaar bij de profs liet Evenepoel als negentienjarige broekie gelijk zien wat hij in zijn mars had. Hij wist in de Ronde van San Juan, zijn eerste koers als prof, gelijk beslag te leggen op het jongerenklassement. Daarna begon het motortje te draaien met een eindzege in de Ronde van België en de overwinning in de Clasica San Sebastian, ongekend knap voor een onervaren wielrenner van negentien. Tevens werd Evenepoel ook Europees kampioen tijdrijden. 

Dat Deceuninck - Quik-Step met Evenepoel goud in handen heeft, daar twijfelde niemand meer over. De jonge Belg was na één seizoen al één van de renners om rekening mee te houden in het peloton en dat ondanks zijn late carrièreswitch en jonge leeftijd. In 2020 zette hij alles op de Giro d'Italia en later de Olympische Spelen in Tokio.

Evenepoel gaat tekeer, tot zijn crash in Lombardije

Het jaar 2020 begon voortvarend voor Evenepoel, die het eindklassement in de Vuelta a San Juan op zijn naam schreef en vervolgens ook de Ronde van de Algarve, de Ronde van Burgos en de Ronde van Polen won. In die vier rittenkoersen won hij bovendien vier etappes. Evenepoel werd, ondanks dat het zijn debuut zou worden, genoemd als favoriet voor de eindzege in de Giro d'Italia, maar zover kwam het niet.

Op 15 augustus ging het mis voor de jonge Belg in de Ronde van Lombardije. In een afdaling nam Evenepoel te veel risico en viel hij in een ravijn. Hij kwam er met een bekkenbreuk nog gelukkig vanaf, maar zijn jaar 2020 zat er wel in één klap op. Dat de Olympische Spelen door het coronavirus werden verzet naar 2021 was voor Evenepoel uiteindelijk een godsgeschenk. 

Remco Evenepoel nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties