Tour de France

Dit is de pagina voor de Tour de France 2022. De 109e editie van de Ronde van Frankrijk start in Kopenhagen en finisht in Parijs. De ronde begint - door een extra rustdag vanwege de reis van Denemarken naar Frankrijk - al op vrijdag 1 juli en finisht op 24 juli. In de Leiderstrui verzamelt hier alle informatie die je nodig hebt voor de Ronde van Frankrijk 2022!

Parcours Tour de France 2022

De Tour de France 2022 wordt een heel andere ronde dan in 2021. Er zijn veel meer aankomsten bergop, waardoor er is gesneden in het aantal sprintkansen. De tijdritkilometers zijn met 53 kilometer nog steeds flink én we gaan in de eerste week koersen over de kasseien van Parijs-Roubaix. De Alpe d'Huez en de beklimming van de Hautacam keren terug en voor de zoveelste keer in de afgelopen jaren finishen we in de eerste week al op La Planche des Belles Filles. Hiervoor is de onverharde laatste kilometer ook weer uit de kast getrokken.

Het parcours valt op door z'n veelzijdigheid; ieder type renner kan z'n ei wel kwijt. In de eerste week alleen al vinden we sprintkansen, een aankomst bergop, een kassei-etappe, een kans op waaiers in Denemarken en een korte tijdrit rond Kopenhagen. In de tweede week worden de etappes langer en beter geschikt voor aanvallers die voor hun kans willen gaan. De derde week wordt gigantisch zwaar, met korte en explosieve bergetappes, die veelal bergop finishen. Ook zit er op de voorlaatste dag een tijdrit van maar liefst 40 kilometer verstopt. 

Voor alle etappes in de Tour de France verwijzen we naar hieronder, waar je ieder rit etappe voor etappe kan bekijken.

Etappes Tour de France 2022

Tour de France etappe 1
Tour de France etappe 2
Tour de France etappe 3
Tour de France etappe 4
Tour de France etappe 5
Tour de France etappe 6
Tour de France etappe 7
Tour de France etappe 8
Tour de France etappe 9
Tour de France etappe 10
Tour de France etappe 11
Tour de France etappe 12
Tour de France etappe 13
Tour de France etappe 14
Tour de France etappe 15
Tour de France etappe 16
Tour de France etappe 17
Tour de France etappe 18
Tour de France etappe 19
Tour de France etappe 20
Tour de France etappe 21

Deelnemers Tour de France 2022

Zodra de eerste deelnemers bekend worden gemaakt, zullen we een deelnemerslijst aanmaken. 

Klassementen, boetes en prijzengeld Tour de France 2021

Tour de France Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties