Tour de France

Dit is de pagina voor de Tour de France 2024. De 111e editie start op 29 juni in Florence en de finish ligt op 21 juli in Nice. De Tour de France kiest daarmee niet voor Parijs als aankomstplaats, door de Olympische Spelen die in 2024 in de Franse hoofdstad worden gehouden. De organisatie heeft ontzettend veel klimwerk én twee tijdritten in petto. 

De Tour start voor het eerst in Italië. Na de Grand Départ vanuit Florence trekken we via Rimini, Cesenatico, Bologna, Piacenza en Turijn naar Frankrijk. Dat betekent meteen al klimmen in het openingsweekend, met op dag één al zeven klimmetjes, op dag twee de steile San Luca en pas op dag drie een serieuze kans voor de sprinters. Op de eerste dag in Frankrijk beklimmen we meteen de Galibier, met de top op meer dan 2.600 meter. Het is een signaal vanuit de organisatie, dat drie weken lang klimwerk in het parcours heeft gestopt. 

De sprinters vinden in de eerste week in totaal vier kansen en op dag zes ligt er een tijdrit van 25,3 kilometer klaar. Op dag negen rijden we rond Troyes, met in totaal veertien grindstroken, verdeeld over 32 kilometer overhard. Na de eerste rustdag is er meteen kans op wind in Orléans, alvorens we in het Centraal Massief kansen voor de aanvallers krijgen. Na een sprintkans op dag dertien trekken we de Pyreneeën in, met de Tourmalet, Hourquette d'Ancizan en Pla d'Adet op de zaterdag en de Peyresourde, de Col de Menté, de Portet d'Aspet, de Col d'Agnès én Plateau de Beille op de zondag. Koekoek!

In de derde week gaan we klimmen in de Alpen, en vervolgens in razende vaart richting het zuiden. Ook ligt er nog een potentiële waaieretappe klaar. Met de Col Bayard, Col du Noyer, Superdévoluy, Col de Vars, Cime de Bonette en de klim naar Isola 2000 belooft het spektakel te worden. In de laatste twee dagen koersen we rondom Nice in Zuid-Frankrijk. Met de Col de Turini en de Col, de la Colmiane en de Col de la Couillole krijgen we voor Parijs-Nice bekende beklimmingen voorgeschoteld. En dan is er de laatste dag in Nice, een keer géén optocht naar Parijs dus! Voordat we finishen in de Zuid-Franse stad, moeten de mannen nog een tijdrit van 35 kilometer afwerken. Daarin zitten de beklimmingen van La Turbie en de Col d'Eze verwerkt.

Etappes Tour de France 2024

Tour de France etappe 1
Tour de France etappe 2
Tour de France etappe 3
Tour de France etappe 4
Tour de France etappe 5
Tour de France etappe 6
Tour de France etappe 7
Tour de France etappe 8
Tour de France etappe 9
Tour de France etappe 10
Tour de France etappe 11
Tour de France etappe 12
Tour de France etappe 13
Tour de France etappe 14
Tour de France etappe 15
Tour de France etappe 16
Tour de France etappe 17
Tour de France etappe 18
Tour de France etappe 19
Tour de France etappe 20
Tour de France etappe 21

Eindklassementen, parcours en deelnemers Tour de France 2023

Tour de France Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties