Tour de France

Dit is de pagina voor de Tour de France 2021. De 108e editie van de Ronde van Frankrijk start in Brest en finisht in Parijs. Door de Olympische Spelen starten we de Tour al op 26 juni. Op 18 juli finisht het peloton op de Champs Elysées. Hieronder vind je alle informatie die nodig is om je alvast in te lezen en voor te bereiden op de grootste wielerronde van het jaar.

Parcours Tour de France 2021

Op papier is de Tour de France van 2021 spek naar de bek voor sprinters en klassementsrenners met een goede tijdrit in de benen. In de eerste week staat een tijdrit van 27 kilometer gepland, op de voorlaatste dag voegen we daar nog eens 31 tijdritkilometers aan toe. Daarnaast tellen we zo'n acht á negen sprintkansen voor de rappe mannen. De aankomsten bergop houden niet over, maar we mogen ons desondanks verheugen op schitterende cols, zoals de Mont Ventoux en de Tourmalet. Ook gaan we klimmen in Andorra. 

De Tourorganisatie heeft meer dan ooit iedere wielerdiscipline in het parcours opgenomen. Naast de sprints en de tijdritten vinden we op de eerste twee dagen een uitgelezen kans voor puncheurs voor de gele trui. Er liggen enkele gevaarlijke waaieretappes in het verschiet en de bergetappes zijn afwisselend lang en zwaar en kort en explosief. Wat te denken van de Mont Ventoux, die anderhalve keer wordt op gefietst, alvorens we finishen in het dal... 

De beslissing gaat zoals altijd vallen in de derde week en de organisatie biedt de renners alle kansen om er iets moois van te maken. In de zeventiende en achttiende etappe finishen we bergop op de Col du Portet en in Luz Ardiden. Na een sprintetappe in de negentiende rit, sluiten we de Tour op zaterdag 17 juli dus officieus af met een tijdrit. Met de bizarre coup van Tadej Pogacar in 2020 nog vers in het geheugen, gaan we daar sowieso eens goed voor zitten. Bekijk hieronder alle etappes tot in detail. 

Etappes Tour de France 2021

Tour de France etappe 1
Tour de France etappe 2
Tour de France etappe 3
Tour de France etappe 4
Tour de France etappe 5
Tour de France etappe 6
Tour de France etappe 7
Tour de France etappe 8
Tour de France etappe 9
Tour de France etappe 10
Tour de France etappe 11
Tour de France etappe 12
Tour de France etappe 13
Tour de France etappe 14
Tour de France etappe 15
Tour de France etappe 16
Tour de France etappe 17
Tour de France etappe 18
Tour de France etappe 19
Tour de France etappe 20
Tour de France etappe 21

Klassementen, boetes en prijzengeld Tour de France 2021

Deelnemers Tour de France 2021

Tour de France nieuws

Lees al het laatste nieuws over Tour de France

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties