Tour de France

Dit is de pagina voor de Tour de France 2020. De 107e editie van de Ronde van Frankrijk belooft een spektakel te worden, van de start in Nice tot aan de finish in Parijs. Hieronder vind je alle informatie die nodig is om je alvast in te lezen en voor te bereiden op de grootste wielerronde van het jaar!

Parcours Tour de France 2020

De oorspronkelijke start van de Tour de France stond gepland op 27 juni 2020, maar door het coronavirus is de hele wielerkalender op zijn kop gegooid. Sinds halverwege maart tot en met in ieder geval eind juli kan er niet gekoerst worden, dus verplaatste de UCI het grootste wielerevenement ter wereld naar 29 augustus. De etappes blijven (op enkele aanpassingen rond Lyon na) gelijk aan het in 2019 gepresenteerde parcours. De UCI doet er in ieder geval alles aan om de Tour door te laten gaan, eventueel in aangepaste vorm, bijvoorbeeld zonder publiek, zonder al te veel pers en zonder podiumceremonies.

De feestelijke start in Nice kan dus weleens een grauw gebeuren worden. In Zuid-Frankrijk kunnen de renners wel meteen aan de bak in wat sowieso een enorm bergachtige Tour de France is. Met slechts één klimtijdrit lijken de klimgeiten meer dan ooit in het voordeel. Nice is zoals gezegd gastheer van de eerste twee etappes; eentje met het karakter en profiel van een Vlaamse voorjaarsklassieker en eentje met al flink wat echte cols erin. Met de Col de la Colmiane, Col de Turini en Col d’Eze moeten de klassementsmannen al uit hun hok komen. Na sprintetappes in de derde en vijfde rit finishen we in rit vier en zes al twee keer bergop, op de Orcières-Merlette en de Mont Aigoual. Ook etappe 8 en 9 zijn bergetappes, waarmee we in de eerste week dus al vijf keer gaan klimmen. 

Na een interessante en zware eerste week trekken we centraal-Frankrijk in, met opnieuw veel etappes met veel hoogtemeters. De aanvallers lijken hier hun slag te kunnen slaan. De Grand Colombier in de vijftiende etappe spreekt verder natuurlijk voor zich. De slotweek belooft vervolgens een heerlijk toetje te worden in de Alpen en de Vogezen. Aankomst bergop op de Col de la Loze is al fijn, maar de twintigste etappe gaat dé beslissing brengen met een klimtijdrit naar La Planche des Belles Filles. We finishen op 20 september traditioneel in Parijs. Wie gaat er met het geel naar huis?

Etappes Tour de France 2020

Tour de France etappe 1
Tour de France etappe 2
Tour de France etappe 3
Tour de France etappe 4
Tour de France etappe 5
Tour de France etappe 6
Tour de France etappe 7
Tour de France etappe 8
Tour de France etappe 9
Tour de France etappe 10
Tour de France etappe 11
Tour de France etappe 12
Tour de France etappe 13
Tour de France etappe 14
Tour de France etappe 15
Tour de France etappe 16
Tour de France etappe 17
Tour de France etappe 18
Tour de France etappe 19
Tour de France etappe 20
Tour de France etappe 21

Favorieten Tour de France 2020

De Tour de France van 2020 wordt dik bevolkt, de deelnemerslijst is kwalitatief van een andere orde. Iedere ploeg stuurt zijn sterkste formatie om zo het wielerseizoen voor het team en de sponsoren te redden. Dat betekent dat bijna iedere ploeg twee of meer kopmannen heeft, voor het klassement en/of voor de sprints. In de Leiderstrui heeft alle favorieten voor je op een rijtje gezet:

- Favorieten bolletjestrui
- Favorieten witte trui
- Favorieten groene trui
- Favorieten gele trui

Deelnemers Tour de France 2020

- Deelnemerslijst Tour de France 2020

Tourpools In de Leiderstrui

- Doe mee met de Tourpoule van IDL!
- Tien last-minute Tourpooltips!

(foto: Sirotti)

Tour de France nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties