Demi Vollering

Dit is de pagina over Demi Vollering. De Nederlandse wielrenster komt uit voor SD Worx en wist in haar nog jonge carrière al talloze overwinningen te boeken. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Vollering en houdt tevens haar biografie bij. 

demi vollering

Vollering begint laat met wielrennen

Vollering is op 15 november 1996 geboren in Pijnacker. De vader van Vollering heeft een eigen bloemkwekerij en voor de Nederlandse leek het er lange tijd op dat haar toekomst ook in de snijhortensia's lag. Ze heeft lange tijd in een bloemenwinkel gewerkt en heeft een cursus bloemschikken gevolgd. Vollering was in die tijd ook druk met sporten. Schaatsen tot voor kort haar grote passie. Het was de vriend van Vollering die haar overhaalde om te starten met wielrennen. In 2019 maakt ze definitief de keuze om zich op het wielrennen te richten. 

Vollering maakt indruk in eerste jaar als profrenster 

Namens de Nederlandse ploeg Parkhotel Valkenburg wint Vollering in haar eerste jaar als profwielrenster meteen de Ronde van Emilia. Verder wist ze in 2019 de proloog in de Luxemburgse wielerwedstrijd Festival Elsy Jacobs te winnen. Ook mocht ze Nederland vertegenwoordigen op het WK op de weg in Yorkshire. Hier ging ze vroeg in de aanval en eindigde ze uiteindelijk als 56e.

Na een teleurstellend 2020 waarin sowieso minder gekoerst werd. maakte Vollering de overstap naar SD Worx. Hier wint ze in haar eerste jaar meteen Luik-Bastenaken-Luik. In de sprint is ze te snel voor Annemiek van Vleuten. Verder wordt ze derde in de Ronde van Italië en vertegenwoordigt ze Nederland op de Olympische Spelen in Tokyo. Verder maakt de Nederlandse indruk in de Amstel Gold race en in de Waalse Pijl. In beide races eindigt ze als tweede. Verder weet ze dit jaar nog een etappe te winnen in The Women's Tour en wint ze La Course by Le Tour de France. 

Vollering wordt steeds dominanter bij SD Worx

Vanaf 2022 gaat het echt lopen voor Vollering. Ze wint dit jaar onder andere de Brabantse Pijl en pakt meerdere etappes en de eindzege in de Ronde van het Baskenland. Ook wint ze het bergklassement in zowel de Ronde van Burgos als in de Tour de France Femmes. De Nederlandse leeft op bij SD Worx en laat steeds meer zien dat zij de kopvrouw kan zijn.

Dit bevestigt ze dubbel en dwars in 2023. Het absolute hoogtepunt is de overwinning in de Tour de France Femmes. Verder wint ze dit jaar de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl, Dwars door Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en Strade Bianchi. In de Tour de France Femmes ging het lange tijd tussen Vollering en Van Vleuten. In de zevende etappe grijpt ze de macht en verovert ze niet alleen de etappe, maar ook de gele trui. SD Worx is het hele seizoen dominant en met Vollering als absolute kopvrouw kent de ploeg een topjaar. Vollering is ook in de Ronde van Spanje goed en verovert daar twee etappes en eindigt als tweede in het klassement. Op het WK op de weg eindigt ze als tweede achter haar Belgische teamgenoot Lotte Kopecky. 

Demi Vollering Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties