Giro d'Italia

Dit is de pagina voor de Giro d'Italia 2020. De 103e editie van de Ronde van Italië belooft een spektakel te worden, van de start op 9 mei in Hongarije tot aan de finish in Milaan op 31 mei. Hieronder vind je alle informatie die nodig is om je in te lezen en voor te bereiden op misschien wel de mooiste wielerronde van het jaar!


Parcours Giro d'Italia 2020

Ga er maar weer goed voor zitten want de Giro d'Italia krijgt in 2020 weer een loodzwaar parcours onder de neus gedrukt. Met drie dagen in Hongarije, drie dagen Sicilië, aankomst bergop in de vijfde etappe, drie tijdritten en enkele loodzware bergetappes in de tweede en derde week belooft het een spektakel te worden. We zijn op zoek naar een complete renner die na 3.579,8 kilometer het roze in Milaan krijgt omgehangen, dat staat vast. In totaal worden er tien etappes van boven de 200 kilometer verreden, waarbij etappe 19 het meest in het oog springt met 251 (!) kilometer.

We beginnen zogezegd in Hongarije met een korte tijdrit (met aankomst op een steile muur) en vervolgens mogen de sprinters twee dagen achteraan aan de bak. We zien in de eerste week een mooie verdeling van etappes voor aanvallers, sprintetappes en dus al een test voor de klassementsrenners op de Etna. In de tweede week volgt ook de tweede tijdrit, met ruim 33 kilometer en een golvend parcours gemaakt voor de specialisten. Ook in deze week gaan we al veel klimmen, maar de derde week zal angst inboezemen. 

Want in die slotweek zien we in etappe 17, 18 en 20 drie enorme bergritten van vijf sterren in het programma. De Stelvio, de Col d'Izoard, Sestrière, de Madonna di Campiglio... Het zijn louter mythische cols, die soms dik over de 2700 meter gaan. De Giro van 2020 wordt afgesloten met een derde tijdrit, met aankomst in Milaan. Wie gaat zich hier laten kronen tot winnaar, nadat Tom Dumoulin dat in 2017 al deed?

Alle etappes apart bestuderen? Dat kan hier:

Giro etappe 1
Giro etappe 2
Giro etappe 3
Giro etappe 4
Giro etappe 5
Giro etappe 6
Giro etappe 7
Giro etappe 8
Giro etappe 9
Giro etappe 10
Giro etappe 11
Giro etappe 12
Giro etappe 13
Giro etappe 14
Giro etappe 15
Giro etappe 16
Giro etappe 17
Giro etappe 18
Giro etappe 19
Giro etappe 20
Giro etappe 21

Favorieten roze trui Giro d'Italia 2020

Romain Bardet
Vincenzo Nibali
Jakob Fuglsang
Wilco Kelderman
Ilnur Zakarin
George Bennett
Simon Yates
Richard Carapaz
Remco Evenepoel

Favorieten paarse sprinttrui Giro d'Italia 2020

Peter Sagan
Pascal Ackermann
Caleb Ewan
Alexander Kristoff
Dylan Groenewegen
Fabio Jakobsen
Elia Viviani
Arnaud Démare

Meer nieuws