Giro d'Italia

Dit is de pagina voor de Giro d'Italia 2023. De 106e editie start op 6 mei in de Italiaanse Abruzzo (in het zuidoosten van Italië) en finisht op 28 mei met een sprintrit in Rome. Met drie tijdritten, een loodzware derde week, een handvol sprintkansen en veel kansen voor de aanvallers ligt er een zwaar en gevarieerd parcours klaar. Hieronder vind je alle informatie die nodig is om je alvast in te lezen en voor te bereiden op de Ronde van Italië!

RCS Sport heeft in de avond van maandag 17 oktober het parcours van de Giro d'Italia van 2023 uit de doeken gedaan. De wedstrijd wordt gekarakteriseerd door drie individuele tijdritten (zeventig kilometer tegen de klok in totaal!), vier tot zes sprintkansen, vijf à zes heuvelritten en zeven officiële bergritten. Voor het eerst sinds 2018 wordt de ronde afgesloten met een rit in lijn, in plaats van met een tijdrit.

Er zijn geen 'flinke' verplaatsingen naar het buitenland ingepland, wat resulteert in het gegeven dat er slechts twee rustdagen zijn. De afgelopen jaren werd er vaak over de Italiaanse grens gestart en zagen we na drie koersdagen al een rustdag. Ook opvallend: De organisatie heeft maar liefst zes etappes met een afstand boven de 200 kilometer ingepland. Bovendien zijn er drie ritten die meer dan 5000 hoogtemeters bevatten! Bekijk hieronder het volledige parcours. 

Etappes Giro d'Italia 2023

Giro etappe 1
Giro etappe 2
Giro etappe 3
Giro etappe 4
Giro etappe 5
Giro etappe 6
Giro etappe 7
Giro etappe 8
Giro etappe 9
Giro etappe 10
Giro etappe 11
Giro etappe 12
Giro etappe 13
Giro etappe 14
Giro etappe 15
Giro etappe 16
Giro etappe 17
Giro etappe 18
Giro etappe 19
Giro etappe 20
Giro etappe 21

Eindklassementen, parcours en deelnemers Giro d'Italia 2022

Deelnemers Giro d'Italia 2023

Nog niet bekend.

Giro d'Italia Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties