Puck Pieterse

Dit is de pagina over Puck Pieterse. De renster komt uit voor Fenix-Deceuninck en is één van de beste rensters die Nederland kent. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Pieterse en houdt tevens haar biografie bij.    

puck pieterse mountainbike mtb 4

Puck Pieterse werd op 13 mei 2002 geboren in Amersfoort, in de provincie Utrecht. Vanop jonge leeftijd werkte ze veel uren af op haar crossfiets, waar ze dan ook als groot talent werd gezien. Dit zette ze kracht bij door in 2019 Nederlands én Europees kampioen veldrijden bij de junioren te worden, terwijl ze in 2020 ook de Europese titel kon bemachtigen bij de beloftes. 

Pieterse breekt door in de cross, op de weg en in het mountainbiken

Eén jaar later brak Pieterse direct door bij de profs, als renster van Plantur Pura. In de winter van 2021/2022 reed ze constant bij de beste dames mee op het hoogste niveau, om dat in het Amerikaanse Fayeteville te bekronen met een wereldtitel bij de beloften. In het crossseizoen 2022/2023 bewees ze nog een stap gezet te hebben: naast het Europees kampioenschap bij de beloften won ze ook de Wereldbekercrossen van Overijse, Hulst, Val di Sole en Besançon, terwijl ze ook Nederlands kampioen werd bij de profs. 

Pieterse is niet alleen in het veldrijden wereldtop. Ze besloot in 2023 ook haar zinnen te zetten op de mountainbike-discipline, met de Olympische Spelen van 2024 in Parijs in het achterhoofd. Ook in die tak van sport was ze direct wereldtop: ze won in haar eerste jaar de Wereldbekermanches in Leogang, Nove Mesto, Val di Sole en Les Portes du Soleil en schreef zo ook het eindklassement van de Wereldbeker op haar naam. Daarnaast wist ze Europees kampioen te worden en zilver te bemachtigen op het WK in Glasgow. Ook maakte ze begin 2023 haar debuut op de weg in grindkoers Strade Bianche, waar ze heel knap vijfde wist te worden tussen de wereldtopppers

Puck Pieterse Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties