Bahrain Victorious

Bahrain Victorious is de wielerploeg van Mikel Landa en Wout Poels, in 2020 nog Bahrain McLaren genoemd. Door het coronavirus stapte McLaren al na één jaar uit en kwam de ploeg volledig in handen van Bahrein. In de Leiderstrui houdt hier het nieuws bij.

Bahrain Victorious

Bahrein heeft grootste plannen, corona verstoort die

In 2016 maakte Bahrain-Merida haar intrede in het wielerpeloton. De hoofdsponsoring van de ploeg is in handen van de overheid van Bahrein. Sinds 2020 was F1-renstal McLaren co-sponsor. Grote rondes staan er niet op het palmares van de ploeg. Wel wist het met Vincenzo Nibali twee monumenten in de wacht te slepen: Milaan-Sanremo en de Ronde van Lombardije.

Toch heeft de ploeg meer ambitie dan dat. Met McLaren moest de stap naar de wereldtop worden gemaakt. Het coronavirus in 2020 verstoorde die plannen echter flink. McLaren kreeg te maken met de coronacrisis en moest noodgedwongen uitstappen na één jaar. Bahrein besloot zelf meer te betalen, waarmee ook de naam andermaal veranderde naar Bahrain Victorious.

Selectie Bahrain Victorious 2021

Yukiya Arashiro
Phil Bauhaus
Pello Bilbao
Santiago Buitrago
Eros Capecchi
Damiano Caruso
Sonny Colbrelli
Scott Davies
Chun Kai Feng
Jack Haig
Marco Haller
Heinrich Haussler
Kevin Inkelaar
Mikel Landa
Gino Mäder
Jonathan Milan
Matej Mohoric
Domen Novak
Mark Padun
Hermann Pernsteiner
Wout Poels
Marcel Sieberg
Dylan Teuns
Jan Tratnik
Rafael Valls
Stephen Williams
Alfred Wright  

Officiële ploegsite Bahrain Victorious

Bahrain Victorious nieuws

Lees al het laatste nieuws over Bahrain Victorious

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties