Bahrain Victorious

Bahrain Victorious is de wielerploeg van Mikel Landa en Wout Poels, in 2020 nog Bahrain McLaren genoemd. Door het coronavirus stapte McLaren al na één jaar uit en kwam de ploeg volledig in handen van Bahrein. In de Leiderstrui houdt hier het nieuws bij.

Bahrain Victorious

Corona verstoort grootse plannen Bahrein, 2021 jaar van de doorbraak

In 2016 maakte Bahrain-Merida haar intrede in het wielerpeloton. De hoofdsponsoring van de ploeg is al sinds de start in handen van de overheid van Bahrein. Sinds 2020 was F1-renstal McLaren co-sponsor. Grote rondes staan er niet op het palmares van de ploeg. Wel wist het met Vincenzo Nibali twee Monumenten in de wacht te slepen: Milaan-Sanremo en de Ronde van Lombardije.

Toch had de ploeg meer ambitie dan dat. Met McLaren moest de stap naar de wereldtop worden gemaakt. Het coronavirus in 2020 verstoorde die plannen echter flink. McLaren kreeg te maken met de coronacrisis en moest noodgedwongen uitstappen na één jaar. Bahrein besloot zelf meer te betalen, waarmee ook de naam andermaal veranderde naar Bahrain Victorious.

Prompt beleefde de ploeg in 2021 het beste jaar uit haar bestaan. Bahrain Victorious won dertig keer, mede dankzij de uitblinkende Matej Mohoric en Sonny Colbrelli. In de grote rondes maakte het team ook indruk. Damiano Caruso werd verrassend tweede in de Giro d'Italia, Jack Haig werd derde in de Vuelta a España. 

Selectie Bahrain Victorious 2022

 1. Yukiya Arashiro
 2. Phil Bauhaus
 3. Pello Bilbao
 4. Santiago Buitrago
 5. Damiano Caruso
 6. Sonny Colbrelli
 7. Chun Kai Feng
 8. Kamil Gradek
 9. Jack Haig
 10. Heinrich Haussler
 11. Mikel Landa
 12. Filip Maciejuk
 13. Ahmed Madan
 14. Gino Mäder
 15. Jonathan Milan
 16. Matej Mohoric
 17. Domen Novak
 18. Alejandro Osorio
 19. Hermann Pernsteiner
 20. Wout Poels
 21. Johan Price-Pejtersen
 22. Luis Léon Sánchez
 23. Jasha Sütterlin
 24. Dylan Teuns
 25. Jan Tratnik
 26. Stephen Williams
 27. Fred Wright
 28. Edoardo Zambanini

Officiële ploegsite Bahrain Victorious

Bahrain Victorious Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties