Valverde 'sterker dan ooit' na zware blessure: 'Ik heb de benen om 'Luik' te winnen' De Klassiekers
De Klassiekers

Valverde 'sterker dan ooit' na zware blessure: 'Ik heb de benen om 'Luik' te winnen'

Valverde 'sterker dan ooit' na zware blessure: 'Ik heb de benen om 'Luik' te winnen'

Alejandro Valverde heeft de benen om dit voorjaar een grote klassieker te winnen. Dat stelt de Spanjaard in gesprek met VeloNews. De Movistar-renner ging het seizoen goed van start met zeges in de Ronde van Valencia. Zo’n goede seizoenstart was best een verrassing, nadat hij een half jaar uit de roulatie lag vanwege een gebroken knieschijf en enkel.

‘Ik voel me net zo goed als vorig jaar’, stelt Valverde. ‘Sterker nog, ik heb me nog nooit zo goed gevoeld. Ik heb de benen om Luik weer te kunnen winnen’, aldoelt de man die die klassieker in 2006, 2008, 2015 en 2017 won op Luik-Bastenaken-Luik.

‘We maken ons geen zorgen of Alejandro het goed gaat doen in de klassiekers’, zegt ploegleider Jose Garcia Acosta. ‘Hij heeft heel hard gewerkt om terug te komen en hij heeft de echte Alejandro laten zien. Hij stopt nooit met verrassen, heeft altijd energie. Hij is er nog steeds, hij houdt van het wielrennen en hij gaat alsof ‘ie twintig is.’ (Foto: Lapresse / Movistar)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws