Movistar Team

Dit is de pagina van Movistar, de Spaanse wielerploeg rond Alejandro Valverde. Het team is door de jaren heen uiterst succesvol gebleken, vooral in de grote rondes. Het zorgt daarentegen ook altijd weer voor vermaak met de soms opmerkelijke ploegentactiek, de meerdere kopmannen en de daardoor vaak interessante achtergrondverhalen. In de Leiderstrui houdt het nieuws bij.

Movistar Team

Unzué leidt Movistar naar mooie successen

Movistar vindt zijn roots in het peloton terug tot de jaren '80 van de vorige eeuw, toen de ploeg onder de naam Reynolds en later Barnesto actief was. Nadat ook Illes Balears en Caisse d'Erpagne actief waren als hoofdsponsor, kwam de ploeg van baas Eusebio Unzué in 2011 in handen van de Spaanse telecomgigant Movistar. Sinds 2018 heeft de formatie ook een vrouwenploeg.

Het team boekte in haar lange geschiedenis vele successen. Onder de naam van Movistar werd bijvoorbeeld nog twee keer de Giro d'Italia gewonnen met Nairo Quintana en Richard Carapaz. In 2016 won Quintana ook nog eens de Vuelta a España. Deze renners zijn echter inmiddels geen onderdeel meer van de ploeg. Wie er nog wel is, is El Imbatido: Alejandro Valverde komt al zijn gehele carrière uit voor het team uit zijn thuisland. De renner uit Murcia wist in al die jaren verschillende grote klassiekers, het wereldkampioenschap op de weg en de Vuelta a España te winnen. 

Movistar trekt López aan, verder bouwen met Mas en heropgeleefde Valverde

In 2020 kende Movistar niet haar beste jaar. Er werden geen noemenswaardige overwinningen geboekt, terwijl Enric Mas met twee vijfde plaatsen in de Tour de France en Vuelta a España net geen podiumplek behaalde. Daarom werd begin 2021 Miguel Ángel López aangetrokken. De Colombiaan was al jaren een gevestigde naam bij de klassementsrenners en moest de Spaanse formatie weer naar grote hoogte brengen. Valverde dacht in 2021 hardop na over stoppen...

Selectie Movistar Team 2021

Juan Diego Alba (Col)
Jorge Arcas (Spa)
Héctor Carretero (Spa)
Dario Cataldo (Ita)
Gabriel Cullaigh (Gbr)
Inigo Elosegui (Spa)
Imanol Erviti (Spa)
Iván García Cortina (Spa)
Abner González (Pri)
Juri Hollmann (Dui)
Johan Jacobs (Zwi)
Matteo Jorgenson (USA)
Miguel Ángel López (Col)
Lluís Mas (Spa)
Enric Mas (Spa)
Sebastian Mora (Spa)
Grega Mühlberger (Aus)
Mathias Norsgaard (Den)
Nelson Oliveira (Por)
Antonio Pedrero (Spa)
José Joaquín Rojas (Spa)
Einer Augusto Rubio (Col)
Sergio Samitier (Spa)
Eduardo Sepúlveda (Arg)
Gonzalo Serrano (Spa)
Marc Soler (Spa)
Albert Torres (Spa)
Alejandro Valverde (Spa)
Carlos Verona (Spa)
Davide Villella (Ita)

Officiële ploegsite Movistar

Movistar Team nieuws

Lees al het laatste nieuws over Movistar Team

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties