Movistar Team

Dit is de pagina van Movistar, de Spaanse wielerploeg rond Alejandro Valverde. Het team is door de jaren heen uiterst succesvol gebleken, vooral in de grote rondes. Het zorgt daarentegen ook altijd weer voor vermaak met de soms opmerkelijke ploegentactiek, de meerdere kopmannen en de daardoor vaak interessante achtergrondverhalen. In de Leiderstrui houdt het nieuws bij.

Movistar vindt zijn roots in het peloton terug tot de jaren '80 van de vorige eeuw, toen de ploeg onder de naam Reynolds en later Barnesto actief was. Nadat ook Illes Balears en Caisse d'Erpagne actief waren als hoofdsponsor, kwam de ploeg van baas Eusebio Unzué in 2011 in handen van de Spaanse telecomgigant Movistar. Sinds 2018 heeft de formatie ook een vrouwenploeg.

Movistar boekt successen met Quintana, Valverde en Carapaz

Het team boekte in haar lange geschiedenis vele successen. Onder de naam van Movistar werd bijvoorbeeld nog twee keer de Giro d'Italia gewonnen met Nairo Quintana en Richard Carapaz. In 2016 won Quintana ook nog eens de Vuelta a Espana. Valverde komt al zijn gehele carrière uit voor het team uit zijn thuisland. De renner uit Murcia wist in al die jaren verschillende grote klassiekers, het wereldkampioenschap op de weg en de Vuelta a Espana te winnen. De laatste winst van de Tour de France van het team staat op naam van Oscar Pereiro Sio in 2006, na het schrappen van Floyd Landis.

Selectie Movistar Team 2020

Juan Diego Alba (Col)
Jorge Arcas (Spa)
Carlos Betancur (Col)
Héctor Carretero (Spa)
Dario Cataldo (Ita)
Gabriel Cullaigh (Gbr)
Inigo Elosegui (Spa)
Imanol Erviti (Spa)
Juri Hollmann (Dui)
Johan Jacobs (Zwi)
Matteo Jorgenson (USA)
Lluís Mas (Spa)
Enric Mas (Spa)
Sebastian Mora (Spa)
Mathias Norsgaard (Den)
Nelson Oliveira (Por)
Antonio Pedrero (Spa)
Eduard Prades (Spa)
Jürgen Roelandts (Bel)
José Joaquín Rojas (Spa)
Einer Augusto Rubio (Col)
Sergio Samitier (Spa)
Eduardo Sepúlveda (Arg)
Marc Soler (Spa)
Albert Torres (Spa)
Alejandro Valverde (Spa)
Carlos Verona (Spa)
Davide Villella (Ita)

Officiële ploegsite Movistar

Movistar Team nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties