Over IDL

In de Leiderstrui is een in 2018 opgericht medium over wielrennen en veldrijden, gericht op de Nederlandse en Belgische fans van de sport. Op onze website vindt u altijd het laatste nieuws, belangrijke informatie over wedstrijden en unieke content.

Ons verhaal

In de Leiderstrui is begonnen als platform voor echte wielerfans. Met een frisse blik op het wielerwereldje wilde oprichter en huidig hoofdredacteur Bram van der Ploeg een website starten waarop de lezer geïnformeerd kon worden met de actuele gebeurtenissen uit de koers, maar ook prikkelende artikelen kon lezen met opinies en voorbeschouwingen. Het doel daarbij was altijd duidelijk: een complete verzamelsite gericht op het WorldTour-peloton en veldrijden met extra oog voor de Nederlandse en Belgische renners.

In een rap tempo wist de website fans aan zich te binden. Hedendaags is In de Leiderstrui één van de grootste wielerwebsites van Nederland, maar daar willen wij het niet bij laten. Alle positieve reacties op het harde werk doen ons geloven dat we op de juiste weg zijn om door te kunnen groeien als website. Zonder de trouwe lezers hadden we dit niet voor elkaar kunnen krijgen en speciaal voor hen zijn we iedere dag gemotiveerd om van In de Leiderstrui een nog betere website te kunnen maken.

Onze visie

In de huidige nieuwswereld vinden wij het belangrijk om het laatste nieuws zo snel als mogelijk aan de lezer te kunnen bieden. Onze redacteuren zijn daarom dagelijks druk in de weer om alle ins en outs van het peloton op te vangen en te verwerken tot toegankelijke artikelen: de wielersport is er immers voor iedereen.

Bij In de Leiderstrui vinden we het belangrijk dat we transparant en eerlijk zijn over onze werkwijze. Keuzes die wij maken voor artikelen komen voort uit het belichten van nieuws of uitspraken waar de Nederlandse of Belgische wielerfans geïnteresseerd in zijn. Met de hulp van data houden wij nauwlettend in de gaten welke onderwerpen en wielrenners populair en belangrijk zijn. Zo blijven wij altijd meelopen met de actuele trends in de wielrennerij en hopen we in de buurt te blijven van de wielerfanaten. 

Vanuit een journalistiek oogpunt vinden wij het belangrijk zo dicht mogelijk bij de bron te blijven. Deze zullen wij dan ook altijd vermelden in onze artikelen. Waar mogelijk geven wij een IDL-sausje mee aan het bericht, zoals het checken van bepaalde uitspraken en de toevoegingen van achtergrondinformatie. Op die manier willen wij graag eerlijke journalistiek bedrijven. Wij zijn trots op onze onafhankelijke status binnen de wielerwereld. Dit vinden wij belangrijk om kritisch te kunnen blijven in situaties die daar om vragen. 

Tot slot is In de Leiderstrui de laatste jaren meer en meer bij de koers aanwezig. Met dank aan de ploegen, de renners en de organisatoren staan we bij de meeste wedstrijden, persconferenties en andere mediamomenten klaar om vragen te stellen. Op die manier willen we niet alleen de snelste en meest complete zijn, maar willen we ook vernieuwend en origineel blijven met interviews, analyses, achtergrondverhalen en meer. 

Vragen en feedback voor de redactie

Heb je vragen of opmerkingen voor ons naar aanleiding van iets op onze website? Of misschien wel iets dat we juist níét hebben? Laat het ons zeker weten. Wij proberen iedereen te woord te staan. Wij zijn te bereiken via redactie@indeleiderstrui.nl of via Facebook, Twitter en Instagram.

Daarnaast zijn onze redactieleden ook individueel te bereiken:

Hoofdredactie:

Bram van der Ploeg - b.vanderploeg@indeleiderstrui.nl

Redacteuren:

Gabriël Melching - g.melching@indeleiderstrui.nl

Jesper Rasch - redactie@indeleiderstrui.nl

Ook enthousiast over wielrennen?

Ben jij net zo enthousiast over het wielrennen als onze redactieleden? Schroom het dan niet om contact met ons op te nemen. Open sollicitaties zijn welkom op b.vanderploeg@indeleiderstrui.nl. We kunnen dan samen kijken wat de mogelijkheden zijn.  

Sales en marketing

  Op zoek naar zichtbaarheid voor jouw bedrijf of organisatie? Wil je een product of dienst promoten bij een groot publiek in Nederland en Vlaanderen? Dat is mogelijk door te adverteren op of een samenwerking aan te gaan met In de Leiderstrui. Lees op deze pagina wat je kunt verwachten en wat de tarieven zijn.  Aanvragen voor sales en advertenties mogen verstuurd worden naar sales@indeleidertrui.nl .