In de Leiderstrui
Search

Nog twee kansen voor de klassementsrenners om nog iets te veranderen in de rangschikking, te beginnen in de korte etappe 19 van Saint-Jean-de-Maurienne naar Tignes. Met vijf beklimmingen en aankomst bergop zijn alle ingrediënten aanwezig om uit te pakken.

Na de start loopt de weg meteen op, tot we aan een klimmetje van derde categorie beginnen. Daarna volgt bijna meteen een klim van tweede categorie in een gebied dat ook na de beklimmingen amper daalt, maar constant doorgaat omhoog. De top van de derde klim van de dag, de Col de Madeleine, ligt al op 1.746 meter. Daarna gaan we door naar het hoogtepunt van de dag.

De Col de l'Iseran is onbekend en met 12,9 kilometer aan 7,5 procent dus vrij nieuw. De klim van buitencategorie valt vooral op door de top die op maar liefst 2.770 meter ligt. Veel renners zullen hier naar adem happen. De top ligt op 38 kilometer van de streep. Na een heel lange afdaling bereiken we de voet van de Montée de Tignes. Het is hier nog 7,4 kilometer aan 7 procent klauteren naar de top. 

De etappe kent één tussensprint en op de voorlaatste klim liggen op de top extra bonificatieseconden. Aan de meet zijn tien, zes en vier bonificatieseconden te verdienen.